Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

5 ilde daha Sağlık

5 ilde daha
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Diyarbakır, Erzurum, Kayseri, Rize ve Şanlıurfa’da maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığını duyurdu.

Atama kararları
Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararıyla; İstanbul, Adana, Kahramanmaraş, Niğde ve Gümüşhane’ye yeni Emniyet Müdürleri atandı.

Cerrahi maskeler
Yeni tip koronavirüsten korunma yöntemleri arasında önemi her geçen gün artan cerrahi maskeler, evlilik hazırlığı yapan kadınların gelinlik kombinasyonlarına da girdi.

İçeriği yenilendi
Başta KOBİ’ler olmak üzere birçok kesimin bilgi edinmesine ve gelişmesine yönelik 2009 yılından bu yana istekobi.com.tr adresi üzerinden kullanıcılarına güncel içerikler sunan İŞ’TE KOBİ internet sitesi yenilendi.

Toparlanma başladı
Mayıs’ta, geçen yılın aynı dönemine göre konut satışları düşse de, Nisan’a göre artış yaşandığını belirten sektör temsilcileri, düşük oranlı destek kredisinin ve kampanyaların etkisiyle Haziran’da tüm zamanların rekor satışlarına ulaşılabileceği görüşünde.

Personel alımı
TÜBİTAK Bilim ve Toplum Başkanlığı (BİTO) bünyesinde görev yapmak üzere 25 personel alınacak. Başvurular, https://kariyer.sage.tubitak.gov.tr üzerinden gerçekleştirilecek.

CHP’de Kurultay
CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Kurultay sürecimizle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Konunun hijyen yanıyla ilgili yetkililerin görüşlerini alma safhasındayız. Kurultayımızı bir an önce yapmak için gerekli çabayı gösteriyoruz” dedi.

Resmi Gazete’de
Sağlık Bakanlığı’nca KPSS puanıyla atanacak 3 bin sözleşmeli sağlık personeli ile ilgili ilan Resmi Gazete’de yayımlandı. KPSS puanıyla atanacak sözleşmeli personelin 2 bin 302’si hemşire, 60’ı ebe ve 606’sı sağlık teknisyeni-sağlık teknikeri olacak.

Kovid Tablosu
Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca’nın da Twitter’dan paylaştığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nun güncel verilerine göre; Toplam test sayısı 2 milyon 674 bin 203, vaka sayısı 179 bin 831, vefat sayısı 4 bin 825 olarak kayıtlara geçti.

8 bin 610 ilaç
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 6 bin 653’ü yerli, 1957’si de ithal olmak üzere 8 bin 610 ilacın geri ödeme listesinde olduğunu bildirdi.

Başvurular
Milli Eğitim Bakanlığı’nca, milli sporcular ve engellilerin sözleşmeli öğretmenlik başvuruları, bugünden itibaren 19 Haziran’a kadar alınacak.

Bakanlık denetlemesi
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, “İlk çeyrekte iç piyasada 35 bin 370 parti ürünü denetledik, 2 bin 798’i uygunsuz, 525’i güvensiz bulundu. 43,6 milyon lira ceza uygulandı” açıklamasında bulundu.

İç turizmde
Hareketlilik
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yağcı, iç turizmdeki hareketliliğin başladığını ve rezervasyonların geldiğini belirterek, “Tesisini açan otellerimiz var ancak asıl otel açılışları 16 Haziran’dan sonra yoğunlaşacak” dedi.

Kıdem hakkı
Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan tamamlayıcı emeklilik sistemine ilişkin yeni kanunun yürürlüğe girmesiyle, tüm çalışanların kıdem tazminatına tabi geçmiş döneme ait hakları aynı şekilde ve aynı şartlara tabi olarak korunacak.

Yüzde 19,1 arttı
Türkiye genelinde Mayıs’ta 50 bin 936 konut satışı gerçekleştirildi. Geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 19,1 artarken, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 44,6 azaldı.

Özel tiyatrolara
Yeni teşvikler
Özel tiyatroların güncel ihtiyaçlarına göre yenilenen, çeşitli teşvik ve indirimlerin önünü açan “Kültür Girişimi Belgesi” edinme süreci, yönetmelikte yapılan değişikliklerle kolaylaştırıldı.

Yoğun ilgi
Sinemaseverler, Uluslararası Göç Filmleri Festivali kapsamında çevrimiçi gösterime giren 45 filmin rezervasyonlarına yoğun ilgi gösterdi.

18 Akademisyen
Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne (KTÜ), 17’si doktor öğretim üyesi olmak üzere 18 akademisyen alınacağı bildirildi. Kadrolara başvurular 29 Haziran’a kadar yapılabilecek.

18 bin 139 okulda
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS kapsamındaki merkezi sınavın yapılacağı okul sayısının 5 kattan fazla artışla 18 bin 139 olacağını bildirdi.

MHP’de Kurultay
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “Partimizin 13. Olağan Büyük Kurultayı’nın 14 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı” dedi.

2 katına çıkıyor
İşsizlik Sigortası Fonu’nda halen yüzde 2 olan işveren katkısı, kademeli artışla önce yüzde 2.5 veya yüzde 3, ardından sırasıyla yüzde 3.5 ve yüzde 4’e çıkarılacak.

İhracat hızlı
Türkiye’nin şeftali ihracatı Ocak-Mayıs döneminde yüzde 44 artışla 10 milyon 218 bin dolara, nektarin ihracatı da yüzde 49’luk artışla 14 milyon 897 bin dolara çıktı.

Esnafın talebi
Gıda üretiminin ve tarım alanlarının artması için köye dönüşlerde desteğin artırılması gerektiğini vurgulayan TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Köyde evi veya arazisi olmayanlara bedelsiz fakat satmamak koşulu ile arazi tahsis edilmeli” dedi.