Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Kabotaj Bayramı Yarın 1

Kabotaj Bayramı Yarın
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 94. Yıldö-nümü, yarın ilimiz İskenderun ilçesinde kutlanıyor. Kutlama-lar, saat 10.00’da İskenderun Atatürk Anıtı’nda yapılıyor.

Tiyatro, Sinema, Konserler
Yarından İtibaren Açık
Tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezleri,
1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren faaliyetlerine başlıyor.
Hatay Valiliği duyurusunda, yarın faaliyete başlayacak olan tiyatro, sinema, konser salonu ve gösteri merkezlerinin, ayda en az iki kere denetleneceği kaydedildi.

Vali Doğan’dan Hatayspor’a Kutlama
Vali Rahmi Doğan, Balıkesirspor’u 2-0 yenen Hatayspor’u kutladı. Vali Doğan’ın mesajı şöyle:
“Tebrikler Hatayspor. Süper Lig’e adım adım yaklaşıyoruz. 30. haftayı da 3 puanla kapatarak liderliğimizi devam ettirdik. Tüm sporcularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyorum.”

Hatay BŞB Kumlu’da açılış yaptı
Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin (BŞB) yaptırdığı Kumlu ilçesindeki Mezarlık – Muharrem Mahallesi – Kaletepe Mahallesi bağlantı yolunun açılışı yapıldı. Açılışta konuşan Hatay BŞB Başkanı Lütfü Savaş, “Kumlu ilçemizdeki bağlantı yollarını modern haliyle halkımızın hizmetine açıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

ATSO Yeni Binasında
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), yeni binasına taşındı. Köprübaşındaki eski yerde yeniden inşaatı gerçekleşen ATSO binası, kurumsal hizmetlerini dünden itibaren yeni binada yürütmeye başladı.

Erişime kapatıldı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, son 6 aylık dönemde internet siteleri ve sosyal medyada çocukları olumsuz etkileyebilecek 587 zararlı içeriğe erişimin engellenmesini sağladıklarını bildirdi.

Tarım İşçileri
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Mevsimlik tarım işçileri için kapsamlı bir yasal düzenleme yapılması ve insanlık onuruna uygun, güvenli çalışma koşullarına sahip olabilmelerinin sağlanması gerekmektedir” dedi.

İyileşiyoruz
Sağlık Bakanlığı internet sitesinde yer alan ve Bakan Fahrettin Koca’nın Twitter’dan paylaştığı “Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu”nun güncel verilerine göre, 1413 daha kişi iyileşti.

Bana olmaz…
Asla demeyin!
Ankara’da bir süre önce Kovid-19 teşhisi konulan iki çocuk babası F.A., “Baldızıma misafirliğe gitmiştik. Sosyal mesafe kuralına uymadık, maskemiz de takılı değildi. Başıma gelene kadar umursamazdım. Bana bir şey olmaz, derdim ama oldu” dedi.

11 Temmuz’da
Koronavirüs önlemleri nedeniyle ertelenen CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığının 14’üncü Olağan Kurultayı, 11 Temmuz’da gerçekleştirilecek.

‘Mücbir’ Uzatma
Pandemi sonrasında işletmelerin nefes alabilmesi için çıkartılan ‘mücbir sebep uygulaması’ bugün sona eriyor. 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak bir sistem henüz yok. Ancak firmalar, acilen süre uzatımı ya da yeni sistem getirilmesi gerektiğini söylüyorlar.

FETÖ delili
Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) şifreli haberleşme ağı ByLock kullanımının örgütle bağlantıyı gösterdiğini netleştirirken, uygulamaya yönelik verilerin de hukuki olduğunu ortaya koyuyor.

Bayram coşkusu
Hatay’da, St. Pierre Aziz Petrus ve Pavlus Bayramı kutlamaları kapsamında, Antakya Ortodoks Kilisesi’nde ayin düzenlendi, Hristiyan vatandaşlar, mum yakıp dilekte bulundu.

Erişime açıldı
ÖSYM tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2020-YKS) oturumları temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarlarına, https://yks2020.osym.gov.tr/tyt_yks_2020.pdf” adresinden ulaşılabilecek.

Sınav Setleri
İhtiyaç sahiplerine
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gönüllülük projesiyle, Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı’nda kullanılan sınav setleri Türkiye’nin çeşitli noktalarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak.

Rapor’a tepki
Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın 2020 İnsan Ticareti Raporu’nda, insan ticaretiyle mücadelesini artırdığı teyit edilen Türkiye’nin bir üst kategoriye çıkarılmamasının hayal kırıklığı yarattığını bildirdi.

Balkondan seraya
Yeni tip koronavirüs sürecinde, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan “Balkonda Hayat Var” projesiyle 1000 kişiye domates, biber, salatalık ve fasulye fidesi dağıtıldı.

Yasal süreç
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada, “TYT’den sonra sosyal medyada bir adayın kitapçığından bazı kısımların paylaşıldığı görülmüştür. Sorumlu hakkında yasal süreç başlatılmıştır” denildi.

Sadece 12 günlük
Hatay’da, gözünde doğumsal katarakt bulunduğu belirlenen 12 günlük erkek bebek, ameliyatla sağlığına kavuştu.

Teşvik edilecek
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca, proje bazlı devlet yardımından yarar-lanan yatırımcı firmaların, Ar-Ge faaliyetlerine kaynak ayırmasının teşvik edilmesi amacıyla düzenlemeye gidildi.

Net kar
Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi altında işlem gören şirketlerin net karı, bu yılın ilk çeyreğinde 15 milyar 380,2 milyon lira oldu.

Eylül sonrası
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, piyasada sıfır araç bulunurluğunun Eylül’de artmasını beklediklerini ifade etti.

Konut satışları
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, faizlerin düştüğü 1 Haziran’dan itibaren ülke genelinde 93 bin 704 kredili satış işlemi gerçekleştiğini bildirdi.

Önemli veri
30 Haziran Salı: 10:00/Dış Ticaret Dengesi/Mayıs/Beklenti: – 3.40 milyar dolar/Önceki: – 4.56 milyar dolar

Maçtan Hemen Sonra Test
Hatayspor futbolcuları, Pazar günkü Balıkesirspor maçının hemen sonrasında, yarın oynayacakları Boluspor maçı öncesi gerekli koronavirüs testi için numune verdi. Hatayspor Kulübü tesislerine Pazar günü akşam saatlerinde gelen ekipler, tüm futbolcular, teknik heyet ve personelden kovid test numunesi aldı. Test sonucunun bugün açıklanması beklenirken, Hatayspor Kulübü’nden şu açıklama yapıldı:
“Futbolcularımıza, teknik ekibimize ve kulüp personelimize, Boluspor maçı öncesi Covid-19 testi uygulandı.‬‪ Hatay Valimiz Sayın Rahmi Doğan’a, Hatay İl Sağlık Müdürümüz Dr. Sayın Mustafa Hambolat’a ve kulübümüzün sağlık ekibine teşekkür ederiz.”‬