Kısa kısa haberler

Belen’de kaza 1 ÖLÜ… İlimiz Belen ilçesi uluslararası karayolu üzerindeki kantar önünde meydana gelen kazada TIR’la çarpışan otomobildeki 4 yaralıdan biri hastanede hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, Salı günü akşam saatlerinde, Kıcı mevkiinde TIR’ın kantara girişi sırasında meydana gelen kazada özel otomobil içerisinde ikisi sıkışma sonucu 4 kişi yaralandı. İskenderun Devlet Hastanesi’ne ambulanslarla yetiştirilen yaralılar […]

Belen’de kaza
1 ÖLÜ…
İlimiz Belen ilçesi uluslararası karayolu üzerindeki kantar önünde meydana gelen kazada TIR’la çarpışan otomobildeki 4 yaralıdan biri hastanede hayatını kaybetti. Edinilen bilgilere göre, Salı günü akşam saatlerinde, Kıcı mevkiinde TIR’ın kantara girişi sırasında meydana gelen kazada özel otomobil içerisinde ikisi sıkışma sonucu 4 kişi yaralandı.
İskenderun Devlet Hastanesi’ne ambulanslarla yetiştirilen yaralılar tedavi altına alındı. Araç içerisinde sıkışan ve ağır yaralanan iki kişiden Ferihan Özdemir, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralıların hastanedeki tedavileri sürüyor.

ÖSYM Duyurusu
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, “Ertelenen 2020-YDS, 2020-EKPSS, 2020-DİB-MBSTS sınavlarımız için ağustos ayı içinde yeniden geç başvuru alınacak” dedi.

MÜFTÜLÜKTE MÜLAKAT
Vekil müezzin ve imam hatip alımı mülakatı dün yapıldı. Hatay İl Müftülüğü, alımını yapacağı vekil müezzin kayyım ile vekil imam hatip için mülakat gerçekleştirdi. Dün, İl Müftülüğü binasındaki mülakata toplam 83 kişi katıldı. Dünkü mülakatta, vekil müezzin kayyım için mülakata giren adaylar; Yusuf Bartu, Al Sungur, Muhammed Mert Muhammed Albayrak ve Malik Yıldız olarak sıralandı. Vekil imam hatiplik için de yazılı sınavı kazanan toplam 78 kişi mülakattan geçirildi. Sonuçların önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Hakaret Davası
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Müjdat Gezen ve Metin Akpınar’ın, konuk oldukları televizyon programında sarf ettikleri sözler nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaretten 4 yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Afrin Zeytinyağı Sorunu TBMM’de
İÇ PİYASADA SORUN BÜYÜK
Suriye’nin Afrin bölgesinde üretilen zeytinyağının, ilimiz ve çevresinde satıldığı öne sürüldü ve bu durumun da ilimiz üreticisini mağdur ettiği savunuldu.
Konu, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur tarafından TBMM’de dile getirildi. Güzelmansur, açıklamasında özetle, “Afrin’den getirilen zeytinyağı, Hataylı ve yerli tüm üreticileri mağdur ediyor. TBMM Genel Kurulu’nda, bir kez daha, Afrin’den getirilen zeytinyağının iç piyasa sürülmemesi gerektiğini ve gerekli tedbirlerin alınmasını istedim” dedi.

Ali Karaçay’ın acı günü
ANNESİ VEFAT ETTİ
Defneli Veteriner Hekim Ala Karaçay, anne acısı yaşadı. Ali Karaçay’ın annesi Besime Karaçay vefat etti. Merhume anne Besime Karaçay’ın cenazesi, önceki gün Defne- Çekmece Mahallesi’nde defnedildi. ANTAKYA, merhumeye Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

NAKDİ ÜCRETLER ÖDENİYOR
Haziran dönemine ilişkin nakdi ücret desteği ödemeleri başladı. Bakanlıktan daha önce yapılan açıklamaya göre, nakdi ücret ödemeleri 8-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, Haziran dönemine ait nakdi ücret desteği ödemelerinin, yoğunluğun önlenmesi amacıyla, 8-10 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini belirtti.
15 Mart’tan sonra iş akdi feshedilen, ancak işsizlik ödeneğine hak kazanamayan işçiler için 8 Temmuz’da (dün), işverenler tarafından ücretsiz izne ayrılan ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan işçilerden T.C. kimlik numarasının son hanesi 0, 2 ve 4 olanlara 9 Temmuz’da, 6 ve 8 olanlara ise 10 Temmuz’da ödemeler yapılacak.

ARSUZ’DA OTODA UYUŞTURUCU
4 Kişi Gözaltında…
Arsuz’da yol kontrolü yapan polis, bir araçta uyuşturucu ele geçirdi. Uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanma iddiasıyla, otomobildeki 4 kişi yakalanıp gözaltına alındı.
Alınan bilgiye göre, 5 Temmuz Pazar günü gece yarısı 00.15 sıralarında, Arsuz İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince durumundan şüphelenilerek durdurulan araç içerisinde bulunan M.G., Ö.Y., M.A. ve Y.Y. isimli şahısların birçok suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Polisin araç içindeki kontrolünde, araç içerisinde gözle görünür vaziyette, vites kolunun altında, 6 adet kağıda sarılı, 1 adet poşete sarılı vaziyette toz esrar, ayrıca yine poşet içerisinde sarılı 3 adet captagon ele geçirildi. Araçtaki 4 kişi gözaltına alınırken, sürücü Y.Y.’nin de ehliyetsiz araç kullanmaktan ayrıca suç kaydı oluşturuldu.

Yargıtay kararı
Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu; 13, 19, 20, 21 ve 22. hukuk daireleriyle 17, 18 ve 20. Ceza Dairelerinin kapatılmasını kararlaştırdı.

İdlib’de devriye
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’nin İdlib kentindeki M4 kara yolunda 20’nci Türk-Rus Birleşik Kara Devriyesi’nin icra edildiğini bildirdi.

Hac düzenlemesi
Diyanet İşleri Başkanlığı, “2020’de hac için kesin kayıt yaptıran hacı adayları, 2021 için ‘erteleme’ veya ‘vazgeçme’ tercihinde bulunabilecek” açıklamasında bulundu.

Hatay’da yasak!
Hatay ve Mersin’de, Kovid-19 tedbirleri kapsamında, kontrolsüz kalabalıkların oluşmasına neden olan ve fiziki mesafe kurallarına aykırılık teşkil eden asker uğurlamalarına hiçbir şekilde müsaade edilmeyeceği duyuruldu.

BDDK’dan çağrı
BDDK, salgın sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları hususları bildirdi. BDDK açıklamasında, “Bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme talepleri karşılanmalı” denildi.

Suriye’ye yardım
Rusya ve Çin, Suriye’de yaklaşık
3 milyon kişiye BM yardımlarının gönderilmesine imkan tanıyan mekanizmanın yenilenmesini veto etti.

DSÖ uyarısı
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, “Kovid-19 salgını hızlanıyor ve açık şekilde pandeminin zirve noktasına ulaşmadık” dedi.

15 bine yakın
Trafik polislerince 3-5 Temmuz’da ülke genelinde gerçekleştirilen radarla hız denetimlerinde,
73 bin 801 sürücüden
43 bin 534’ünün hız ihlali yaptığı belirlendi.

CHP’de büyük gün
Kuruluşundan bugüne 36 olağan ve 19 olağanüstü kurultay gerçekleştiren CHP, 25-26 Temmuz’da Ankara’da yapılacak 37. Olağan Kurultayı için gün sayıyor.

100 yılda 29
Türkiye Cumhuriyeti’nde ilk Meclis Başkanı Mustafa Kemal Atatürk’ten Mustafa Şentop’a kadar, 100 yılda 29 Meclis Başkanı görev aldı.

Atletizmde yarışmalar
15 Temmuz’da başlıyor
Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, 81 ilde aynı anda 15 Temmuz Şehitlerini Anma Koşusu’yla sezon yarışlarını başlatacaklarını belirterek “Amacımız burada yarışın kazanılması değil temsili olarak bir bilinç oluşturmak” dedi.

Erişime açıldı
Yükseköğretim Kurulu’nca, salgın nedeniyle yurt dışında okuduğu üniversiteye dönmek istemeyen Türk öğrenciler ile Türkiye’de eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin yatay geçiş işlemlerine ilişkin detayları içeren web sitesi ( https://eyoksis.yok.gov.tr/websitesiuygulamalari/ogrenci/index.zul ) erişime açıldı.

PTT’den emeklilere
PTTBank, emekli maaş müşterileri için 60 aya kadar vade seçenekleriyle bireysel kredi imkanı sunacak. Emekli müşterilerin PTT iş yerlerine kimlik belgeleriyle başvurarak kredi başvuru formunu doldurması yeterli olacak.

Sınır kapılarına
Yeni düzenleme
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın tırlar için oluşturduğu “Randevulu Sanal Sıra Sistemi”, ilk olarak Kapıkule Gümrük Kapısı’nda uygulanacak.

Çevre cezası
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan denetimler sonucunda, yılın ilk 6 aylık döneminde, Çevre Kanunu’na muhalefet eden işletmelere 112 milyon 943 bin lira ceza kesildi.

81 İl’de
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından çocukların görüş ve önerileri dikkate alınarak oluşturulacak Türkiye’nin ilk Çocuk Vizyon Belgesi’ne yönelik 81 ili kapsayan bölge çalıştayları tamamlandı.

En fazla getiri
Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi ve Tüketici Fiyat Endeksi ile indirgendiğinde, Haziran’da en fazla reel getiri BIST 100 endeksinden sağlandı.

Exit mobile version