Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay Halkının Vali Doğan’a

Hatay Halkının Vali Doğan’a karantina çağrısının yasada yeri yok
İlimiz Hatay’da son dönemde giderek artan korona vakaları ve ölümler sonrası, halkın önemli bölümünün “Hatay’da karantina ilan edilsin” çağrılarının Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde karşılığının yerel yönetimler ya da mülki amir olmadığı bildirildi. Hatay genelinde karantina ilan etme yetkisinin, sadece Cumhurbaşkanlığı ya da İçişleri Bakanlığı yetkisinde olduğu öğrenildi.

Arsuz Belediyesi İmar Müdürlüğü kapatıldı
Arsuz Belediyesi İmar Birimi Müdürlüğü’nde görevli bir personelin Kovid-19 testinin pozitif çıkması üzerine, İmar ve Şehircilik Birimi, 14 Aralık tarihine kadar tedbir amaçlı olarak kapatıldı.
Arsuz Belediyesi açıklamasında, vatandaşların, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ndeki iş takiplerini 14 Aralık sonrasına bırakmaları istendi.

Mali müşavirlerden
Ara buluculuk talebi
TÜRMOB: “Gerek iş uyuşmazlıklarında, gerekse ticari uyuşmazlıklarda, meslek mensuplarımızın birikimlerinden ara bulucu olarak istifade edilmesi gerekiyor. Bu, birçok ihtilafın hızlı şekilde çözümüne katkı sağlayacaktır.”

MEVLÜT İÇCAN VEFAT ETTİ
Kırıkhanlı Emekli Öğretmen, Özova Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat ve Mete İçcan’ın Babaları Mevlüt İçcan vefat etti. Merhumun cenazesi, dün Kırıkhan yeni mezarlıkta defnedildi.
ANTAKYA, merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailesine başsağlığı diler.

TCMB Rezervleri
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, geçen hafta 889 milyon dolar azalarak 84 milyar 198 milyon dolara geriledi.

Kadına Şiddet
Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) yeni atanan Türkiye Temsilcisi Dr. Batyr Berdyklychev, dünya genelinde her 3 kadından birinin aile içi şiddete maruz kaldığını söyledi.

37 bin 614 kişi
İçişleri Bakanlığı, 2-7 Aralık’ta sokağa çıkma kısıtlamalarına uymayan 37 bin 614 kişi hakkında adli/idari işlem yapıldığını açıkladı.

ASKER SEVKLERİ
22-24 ARALIK’TA
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), bu aya ertelenen Kasım ayı asker alınma tarihlerini belirledi. Kasım ayında silah altına alınmaları beklenirken, oluşan ortam nedeniyle ertelenen asker alımı bu ay gerçekleşecek. MSB, asker sevklerinin, 22-24 Aralık tarihlerinde yapılacağını duyurdu.

Hatay Arısı da…
Tescil edilen yerli hayvan ırkı listesine; Akbay (tavuk), Anadolu-T (tavuk), Anadolu arısı, Hatay arısı ekotipi, Trakya arısı ekotipi, Artlı (koyun), Çepni (koyun), Of (koyun), Eşme (koyun) ve Hünkari (güvercin) dahil edildi.

İpek Böcekçiliği
Tarım ve Orman Bakanlığı, belirlenecek illerde, 2020-2022 yılları için arıcılık, ipek böcekçiliği, kaz ve hindi yetiştiriciliğine yönelik yatırımları destekleyecek.

Yerli Aşı
Erciyes Üniversitesi Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nin (ERAGEM) yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirdiği yerli aşı adayının faz-2 çalışmalarına, 15 Aralık’tan sonra başlanması öngörülüyor.

Trafik Parkları
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “Trafik eğitim parkları 6 ilde bitti, 25 ilde yenileme yapıldı, 24 ilde yapımı devam ediyor, 134 aktif eğitim parkı oldu, 127’si 2023’e kadar bitecek. Bizimle bu yola çıkan sponsorlara çocuklarımız için teşekkürler.”

Sona gelindi
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Payas Kalesi restorasyon çalışmalarında sona gelindi.

Kurallara uyuldu
Türkiye’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında, hafta sonu boyunca kurallara uyulduğu gözlendi.

KARANTİNA SÜRESİ 14’TEN 10 GÜNE DÜŞÜRÜLDÜ
Sağlık Bakanlığı, koronavirüs vakalarında karantina sürecinin 14 günden 10 güne düşürüldüğünü duyurdu. Bakanlık açıklamasına göre, yakın temastan kaynaklı karantina süreci, 14 günden 10 güne düşürüldü.

PAKET SERVİS HİZMETİ 24.00’E KADAR
Lokanta ve restaurantların paket servis hizmet süresi uzatıldı. Daha önce akşam saat 20.00’de faaliyetine son verilen lokanta ve restaurantlarda paket servis hizmeti 24.00’e kadar yapılabilecek. Bugünkü işleyişe göre; lokanta ve restoran tarzı işyerleri, hafta sonları saat 10.00-20.00 saatleri arasında paket servis şeklinde, hafta içi (Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma) saat 10.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, bugünden itibaren ise 24.00’e kadar telefonla ya da online sipariş yoluyla paket servisi şeklinde hizmet verebilecekler.

ASKF KAPALI
Hatay Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF), pandemi kısıtlamasına girdi. Hatay ASKF Başkanı Mehmet Öztürk, “Arkadaşlar, Hatay’ın durumu çok kötü. Lütfen, sağlığınız ve sağlığımız için evde kalalım, maske takalım, takmayanları da uyaralım. Hatay ASKF, pandemi nedeniyle bir müddet için kapalı kalacaktır” açıklaması yaptı.

MKÜ’DE 2 PERSONEL YAKINI KAYBI
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde (MKÜ), biri akademik, diğeri idari kadroda görevli iki kişi yakın acısı yaşadı. Edinilen bilgiye göre, Üniversite Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Vezne Mutemeti Sadık Gövsu’nun eşi vefat etti. Merhumenin cenazesi, Kırıkhan’ın Başpınar Köyü’nde defnedildi. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Sabri Gül’ün eşinin babası da vefat etti.
ANTAKYA, iki merhuma Tanrı’dan rahmet, kederli Ailelerine başsağlığı diler.

Otomatik tercihi
Türkiye’de otomatik vites otomobiller giderek daha fazla tercih sebebi olurken, otomatik vites otomobil satışları Ocak-Kasım 2020’de geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 72,8 arttı.

Dolandırıcılık
Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yaptığı açıklamada, tapudaki dolandırıcılıkların genelde kimlik, vekalet, veraset intikal belgesi üzerinde oynanarak yapılmaya çalışıldığını söyledi.

e-Tebligat
Tebligatların elektronik ortamdan gönderilmesinin zorunlu hale getirilmesiyle, 1 Ocak 2019’dan bu yana 47 milyon 664 bin 194 tebligat, bu şekilde iletildi.