Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kısa kısa haberler

Hatay’a 3 Milyon Tl

Hatay’a 3 Milyon Tl
Cumhurbaşkanlığı tarafından, ilimizde yaşanan orman yangınları sonucunda görülen tarımsal zararın karşılanması amacıyla, Hatay Valiliği’ne 3 Milyon TL ödenek aktarıldı.
Hatay Valiliği’nin gelişme ile ilgili açıklaması şöyle:
“5 Eylül 2020 tarihinde, ilimiz Antakya ve Samandağ ilçeleri ile 9-10 Eylül 2020 Arsuz, Belen ve İskenderun ilçelerinde çıkan orman yangını sonucunda oluşan tarımsal zararın karşılanmasında kullanılmak üzere, Cumhurbaşkanlığımız tarafından Valiliğimize 3 milyon TL ödenek aktarılmasına karar verilmiştir. Ödemeler en kısa sürede yapılacaktır.”

20 Yaşındaki Kovid’li Hastanın Son Sözleri
Abla Ne Olur Gitme, Öleceğim…
İlimizde, bir devlet hastanesinde, koronavirüs nedeniyle yoğun bakım servisine yatırılan 20 yaşındaki bir gencin, servisteki hemşireden yanından ayrılmamasını, çok ağrı çektiğini, giderse öleceğini yalvarırcasına söylemesi, hemşireyi derinden etkiledi. İşte o Hemşirenin paylaşımı:
“20 yaşında kovid pozitif, ciddi solunum güçlüğü olan hasta, tüm gece ‘abla ne olur yanımda dur, gitme, öleceğim’ diyerek hıçkırarak ağladı. Elimi hiç bırakmadı. O yalvarış ve gözyaşı beni mahvetti. Sabaha karşı, hastayı tüm çabalara rağmen kaybettik. Yüreğim, artık bu ölümlere dayanmıyor.”

Aşıda Pilot İl Hatay Olmalı
Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz, son günlerde vaka ve ölüm olaylarında büyük artış yaşanan ilimizin aşı uygulamasında sağlık personelinden sonra pilot il olarak düşünülmesini istedi.
Başkan TEKSÖZ, bu isteği Milletvekilleri, Vali ve Bakanlık yetkililerine de bildireceğini açıkladı.

Ekonomide Pandemi Destekleri
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pazartesi akşamı yaptığı açıklamaları içinde yer alan ‘ekonomide pandemi destek kararları’, özetle şöyle sıralanıyor:
-Yüzde 18’den yüzde 8’e indirilen işyeri kiralama hizmetlerindeki KDV oranı, 1 Haziran’a kadar yüzde 8 olarak uygulamaya devam edecek.
– Yıl sonuna kadar yüzde 20’den 10’a indirilen gayrimenkul kiralarındaki stopaj oranı uygulama süresi, 1 Haziran’a kadar uzatıldı.
– Konaklamadan yeme içmeye, yolcu taşımacılığından bakım onarıma birçok sektörü kapsayan KDV indirimleri süresi, 1 Haziran’a kadar uzatıldı.
-İşyeri kira olan esnafa, üç ay süreyle, büyükşehirlerde aylık 750 lira ve diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapılacak.

Yılbaşı: 4 Gün Sokağa Çıkma Yasağı
2020’nin son günlerini evimizde geçireceğiz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüsle mücadele ekseninde, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00’den 4 Ocak Pazartesi sabah 05.00’e kadar, herkes için geçerli sokağa çıkma kısıtlaması olacağını duyurdu. Sokağa çıkma sınırlaması, 31 Aralık Perşembe saat 21.00’den 4 Ocak Pazartesi saat 05.00’e kadar kesintisiz olarak uygulanacak.

Ana sınıfları hariç tüm anaokulları
Milli Eğitim Bakanlığı, ana sınıfları hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokullarının, Kovid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yüz yüze eğitime geçeceğini bildirdi.

Adreslere ‘kod’
Türkiye’de açık adresten kodlu adrese geçiş için altyapı çalışmaları tamamlandı. Yeni sistemde, adresler, 10 haneli numaradan oluşuyor. Yapılan çalışmaya göre, ülke genelindeki tüm dairelere adres kodu verildi. Kodlara, İçişleri Bakanlığı’nın sitesi üzerinden erişilebiliyor.

Yerli Aşı
Türkiye’deki 16 aşı projesi içinde en ileri aşamadaki aşının Faz-1 çalışmaları tamamlandı. Erciyes Üniversitesi’nin aşısında ikinci faza ay sonuna kadar geçilmesi planlanıyor.

Yargı engeli
Pandemi nedeniyle yüzlerce işçi ve sağlık çalışanının yaşamını yitirdiği Türkiye’de, Kovid-19’u meslek hastalığı ve iş kazası saymayan SGK Genelgesi’yle ilgili yürütmeyi durdurma talebi reddedildi.

Kadına şiddette Sosyal Medya!
Türkiye’de kadınlar, günlerdir, yaşadığı tacizleri sosyal medyada paylaşarak seslerini duyurmaya çalışıyor. Kadın örgütlerine göre, yasal yolların tıkanması nedeniyle, kadınlar, ifşa yoluna başvuruyor.

80 saat kapanma esnafa destek…
Türkiye’de, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21’den 4 Ocak Pazartesi sabahı saat 5’e kadar sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıklayan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşyeri kira olan esnafımıza, üç ay süreyle, büyükşehirlerde aylık 750 lira, diğer illerde ise 500 lira kira desteği yapacağız” dedi.

ABD’den yaptırım
ABD, Türkiye’ye, Rus yapımı S-400 hava sistemini satın alması nedeniyle yaptırım uygulama kararı aldı. Türk Dışişleri, kararı kınayarak misilleme mesajı verdi. Rusya, yaptırım kararını “yasadışı” olarak tanımladı.

CHP’den HDP’ye ‘kapatma’ desteği
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, “Dileğimiz, hiçbir partinin kapatılmamasıdır. Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez. Prosedürün nasıl işleyeceği de bellidir. Sayın Bahçeli ‘kapatın’ dedi diye bir parti kapatılmaz” dedi.

Yüzde 91 etkili
Rusya’da geliştirilen Sputnik V aşısının son kontrol deneylerinden çıkan sonuca göre, Kovid-19’a karşı yüzde 91.4 oranında koruma sağladığı açıklandı.

Basın özgürlüğüne Korona darbesi…
Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü raporuna göre, dünyada 387 gazeteci, mesleği nedeniyle cezaevinde bulunuyor. 130’dan fazla gazeteci ise koronavirüsle ilgili haberleri nedeniyle tutuklandı.

Dünya geneli
Dünya genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında tespit edilen toplam vaka sayısı 73 milyon 193 bini geçti.

Yaşam kalitemiz!
Türkiye, 2019 yılını kapsayan İnsani Gelişme Endeksi’nde 0,820 değeriyle 189 ülke arasında 54’üncü oldu ve bu değerle ikinci kez “çok yüksek insani gelişme” kategorisinde yer aldı.

Köprü olduk
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, muhtarların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde vatandaşların tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını söyledi.

Denetimler artacak
İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamının art niyetli kullanılması üzerine valiliklere genelge gönderdi. Buna göre, sokağa çıkma kısıtlamasında istisna kapsamındakilere yönelik denetimler artırılacak.

Tetikliyor
Yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanmış veya virüsü atlatmış çocuklarda Multisistem İnflamatuar Sendromu’nun görülebildiği bildirildi.

4. ayda da geriledi
Türkiye genelinde konut satışları, geçen Kasım ayında, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azalarak 112 bin 483 oldu. Ekim ayında da yüzde 16,3 gerileyen konut satışları, Temmuz ayında zirveyi görmesinin ardından üst üste 4 aydır geriliyor.

Yüzde 54 arttı
Kasım ayında kartlı ödeme tutarı, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 23 oranında büyüme gösterdi. İnternetten kartlı ödemelerde de, e-ticaret sitelerinin yoğun kampanya dönemlerinin etkisiyle, yüzde 54’lük artış yaşandı.

İstihdam artar
Dün, TİSK’in ev sahipliğinde asgari ücrete ilişkin 2. toplantı yapıldı. Yapılan bir araştırma, asgari ücretten gelir vergisi alınmaması durumunda kayıtlı istihdamın artacağını öngörüyor.

Fiyatlar katlandı!
Pandemi sonrası talebin arttığı kuyruk yağında fiyat tavan yaptı. Üç ay önce 25 lira olan kuyruk yağının fiyatı 50 liraya çıktı. Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazıl Yalçındağ, kuyruk yağı üretiminin talebi karşılayamadığını ve fiyatların yükseldiğini söyledi.

Son 14 gün
Sigortasız çalışanların kayıt altına alınması desteğinden faydalanmak için son 14 gün… Uygulama kapsamında, kayıt dışı çalışanların başvurusu halinde, işverenlerine her ay ödemeleri gereken SGK primlerinden mahsup edilmek üzere günlük 44,15 lira destek verilecek.

Aşı karşıtları
Kovid-19 salgınıyla yeniden gündeme gelen aşı karşıtı grupların komplo teorileri, ilk modern aşının uygulandığı zamandan bu yana geçen yaklaşık iki yüzyıllık sürede hiçbir bilimsel temel bulamadı.

Bağış yaptı
Bir süre önce yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan ve tedavisinin ardından sağlığına kavuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Kızılay’a immün plazma bağışında bulundu, hastalığı geçirenlere de aynı şeyi tavsiye etti.

Önlemler alındı
Yerel yönetimlerin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlardan faydalanan kiracıların mağdur olmamaları için, alacakların taksitlendirilmesi, ertelenmesi ya da hiç tahsil edilmemesi kararı alındı.

Yeni normalde Dijital imza…
Kovid-19 pandemisi sonrasında uzaktan çalışma eğiliminin artmasıyla birlikte, e-imza ve mobil imzaya talep artarken, şirketler, müşterilerine ve çalışanlarına evden imza atma kolaylığı sağlamak için e-imza çözümlerine yöneliyor.

407 öğretim elemanı
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğü’nce, üniversiteye bağlı farklı illerdeki sağlık uygulama ve araştırma merkezleri kadrolarına 407 öğretim elemanı alınacak.

Esnaf memnun
Kira yardımı ve hibe ile stopaj ve KDV indirimi gibi desteklerin kuaförlere, terzilere ve pazarcılara nefes aldıracağını belirten sektör temsilcileri, kayıpların bir nebze de olsa azalacağı görüşünde.

Bütçe Tablosu
Bütçe gelirleri, Kasım’da 109,7 milyar lira, giderleri 96,3 milyar lira olarak hesaplandı. Bütçe, Kasım’da 13,4 milyar lira fazla, Ocak-Ekim döneminde 132,1 milyar lira açık verdi.

Hindi eti talebi
TÜİK verilerine göre, Türkiye’de hindi eti Üretimi Ocak-Ekim döneminde, geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 1,2 artarak 48 bin 955 tona ulaştı.

5 yıl vadeyle yapılandırılacak
Tarım ve Orman Bakanlığı’nca kredi kullandırılan tarımsal amaçlı kooperatifler ve ortaklarının borçları, yeniden yapılandırma düzenlemesi kapsamında, her yıl bir taksit olmak üzere, 5 eşit taksitle tahsil edilecek.

Konut satışları
Ülke genelinde Kasım’da satılan konut sayısı, bir önceki aya göre yüzde 5,93, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı. Kasım’da satılan konut sayısı 112 bin 483 oldu.

294’e yükseldi
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Somut Olmayan Kültürel Miras Türkiye Ulusal Envanteri’ne 180 unsurun daha kaydedilmesiyle, toplam sayı 294’e yükseldi.

Arsuzlu Kıbrıs Gazisi Kalp Krizinden Öldü
İlimiz Arsuz ilçesinde oturmakta olan bir Kıbrıs Gazisi, dün geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti. Bedi Duymaz adlı Kıbrıs Gazisinin, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etiği duyuruldu.
ANTAKYA, Arsuzlu hemşerimiz, Kıbrıs Gazisi Bedi Duymaz’a Allah’tan rahmet, Ailesine ve yakınlarına başsağlığı diler.

MKÜ’de 2 Günde 6 Personelin Yakını Öldü
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin (MKÜ) çeşitli bölümlerinde görev yapmakta olan 6 personelin yakını, iki gün içinde vefat etti. MKÜ duyurusunda, vefat eden kişiler ve yakınlarının isimleri yer alırken, başsağlığı mesajları da kaydedildi.
MKÜ’de, 2 günde hayatını yitiren 6 personel yakını ve mesajları şöyle:
-Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nda görev yapan Uğur Can’ın babası vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
-Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Teknik Servis çalışanı Ahmet Talay’ın annesi vefat etmiştir. Merhumenin cenazesi, Belen ilçesi Gedik Mezarlığı’na defnedilmiştir. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz
-Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Özel Kalem’de görev yapan Funda Gül Özcan ve Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda görev yapan Güldane Güven’in anneleri vefat etmiştir. Cenaze, öğle namazına müteakip Şenköy’de defnedilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
– Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Çakmak’ın anneannesi vefat etmiştir. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz
– Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Tapkı’nın annesi Dr. Öğr. Üyesi Nuran Tapkı’nın kayınvalidesi vefat etmiştir. Cenaze, Adana’da defnedilecektir. Merhumeye Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.
– Üniversitemiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Yüksekokul Sekreteri Mustafa Sedef’in abisi vefat etmiştir. Merhuma Allah’tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

Samandağ Belediyesi eğitimi çiftçilere…
Tarımsal Hibe Bilgilendirmesi
Samandağ Belediyesi, tarımsal alanda faaliyet gösteren çiftçilere yönelik tarım kredi destekleri konusunda bilgilendirmede bulunuyor.
Samandağ Belediyesi’nin, bu konuyla ilgili açıklaması şöyle:
“Tarım Bakanlığı tarafından açıklanan ‘Kırsal Kalkınma Destek Hibe Programı’na başvuruda bulunacak vatandaşlarımıza, belediyemizin Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce danışmanlık hizmeti verilecektir.
Hibe verilecek olan yatırımlar:
1. Aile işletmeciliği faaliyetlerini geliştirmek için yapılan altyapı sistemleri,
2. Arıcılık ve ürünlerine yönelik yatırımlar,
3. Bilişim sistemleri eğitimi,
4. El sanatları ve katma değerli ürünler,
5. Hayvansal ve bitkisel orijinal gübre işlenmesi, paketlenmesi ve dondurulmasına yönelik yatırımlar,
6. İpek böceği yetiştiriciliği,
7. Kapasite arttırım yardımı, bu kapsamda; teknolojiye yönelik yatırımlardır…
8. Su ürünleri yetiştiriciliğine yönelik yatırımlar,
9. Tarımsal amaçlı kooperatif ve birlikler için makine yardım ve park alanları,
10. Tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar,
11. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, kurutulması, dondurulması, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırımlar,
12. Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği.
Not: Vatandaşlarımız, daha fazla bilgi için, Belediyemiz Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’ne müracaat edebilirler.”