Kışlasaray Mahallesi’nin merakını Güzelkokar giderdi

Antakya Kışlasaray Mahallesi muhtarı Ali Leyla’nın girişimi ile Kışlasaray Mahallesi halkına bölgenin mevcut imar durumu ve geleceği konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Herkese açık toplantı, 21 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da Kışlasaray Mahallesi muhtarlığı önünde yapıldı. Toplantıda, katılımcılar mahallelerinin geleceği ve rezerv alan gibi konularda sorular sordu; yanıtlarını Mimar Salim Güzelkokar verdi. Mimar Güzelkokar’ın açıklama ve […]

Antakya Kışlasaray Mahallesi muhtarı Ali Leyla’nın girişimi ile Kışlasaray Mahallesi halkına bölgenin mevcut imar durumu ve geleceği konularında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Herkese açık toplantı, 21 Eylül Cumartesi günü saat 16.00’da Kışlasaray Mahallesi muhtarlığı önünde yapıldı.

Toplantıda, katılımcılar mahallelerinin geleceği ve rezerv alan gibi konularda sorular sordu; yanıtlarını Mimar Salim Güzelkokar verdi. Mimar Güzelkokar’ın açıklama ve yanıtlarından kısa bir özet şöyle:

* Kışlasaray Mahallesi’nde ortalama metrekare birim fiyatı 22 bin ile 25 bin TL arasında.
* Devlet desteği ve kredi işlemlerinde deneyimli olan Mimar Güzelkokar, tüm süreçlerin kendisi tarafından yürütüleceğini bildirdi.
* Proje ve arsa özelinde kendisi ile görüşülerek fiyatlama alınabileceğini ifade etti.

Örneklemesi şu şekilde oldu:

* 10 daireli ve her daire 100 metrekarelik bir apartmanda, salt çoğunluğu sağladıktan sonra ilgili belediyeden imar çapı alınacak ve arsada herhangi bir sorun yoksa ruhsat aşamasına geçilecektir.
* Ödemeler daire başı 750 bin TL hibe ve 750 bin TL kredi olacak şekilde, toplam 1.5 milyon hak ediş usulüne göre devletin belirlediği havuz hesabından kendisi kullanılacaktır.
* Geri kalan ortalama 900 bin TL’nin %60’ı, yani 540 bin TL ruhsat alma aşamasından hemen sonra kendisine ödenecektir.
* Geri kalan 360 bin TL, inşaatın ilerleyen aşamalarında kademeli olarak talep edilecektir.
* Yani 100 metrekare bir daire için ilk aşamada cebinizden sadece 900 bin TL çıkacak, 750 bin TL kredi ödemesi sıfır faizle 2 yıl sonra ödenmeye başlanacaktır.
* Kredinin aylık taksidi 7,812.50 TL olacaktır. Toplamda 96 ay ödenecek bu kredi, nihayetinde sıfır faizli olduğu için 750 bin TL olarak geri ödenecektir.

Kışlasaray Mahallesi muhtarı Ali Leyla, mahalleliye bilgilendirmelerinden ötürü Mimar Salim Güzelkokar’a teşekkür ederek, “Mimar Bey mahallemizde yerinde dönüşüm üzerine bize bilgilendirmelerde bulundu. Gelen mahalle sakinleri sorularını sorma fırsatı buldu ve herkes toplantıdan memnun kaldı,” dedi. – Volkan İcil-

Exit mobile version