“Kışlasaray’da 19 Aylık Mücadele: Evlerimizi Geri İstiyoruz!”

Antakya – Kışlasaray Mahallesi sakinleri, 6 Şubat depreminin ardından geçen 19 aylık süreçte sağlam ve az hasarlı yapıları riskli alan veya yeşil alan ilan edilmekten kurtarma mücadelesinde sonuç alamamanın sıkıntısını yaşıyor. Antakya’nın seçkin mahallelerinden biri olan Kışlasaray, bugüne kadar siyasetçiler, mülki amirler, bakanlık yetkilileri ve uzmanlarla yapılan görüşmelere rağmen bir çözüme ulaşamamanın hayal kırıklığını yaşıyor. […]

Antakya – Kışlasaray Mahallesi sakinleri, 6 Şubat depreminin ardından geçen 19 aylık süreçte sağlam ve az hasarlı yapıları riskli alan veya yeşil alan ilan edilmekten kurtarma mücadelesinde sonuç alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Antakya’nın seçkin mahallelerinden biri olan Kışlasaray, bugüne kadar siyasetçiler, mülki amirler, bakanlık yetkilileri ve uzmanlarla yapılan görüşmelere rağmen bir çözüme ulaşamamanın hayal kırıklığını yaşıyor.

Mahalle sakinleri adına konuşan İnşaat Mühendisi Eşref Özkaya, yaşadıkları süreci Antakyalı gazeteci Flash Haber TV Ankara Müdürü Fatih Ertürk’e şu sözlerle aktardı:

“Deprem sonrası mahallemizin karşı karşıya kaldığı sorunları ve verdiğimiz mücadeleyi paylaşmak istiyorum. Zenginler Mahallesi olarak bilinen Kışlasaray;

Sınırlarında Antakya Şehir Kulübü ve belki de ülkenin tek Kadınlar Kulübü’nü barındıran bir mahalledir.
Tüm etnik kökenlerden Antakyalıların bir arada yaşadığı güzide bir yerleşim yeridir.
Şehrin ilk kolejinin bulunduğu, camisi ve kilisesiyle çok kültürlü yapıya sahip bir mahalledir.
Depremden en az zarar gören mahallelerden biridir.
Şehrin en çok yeşil alana sahip mahallelerindendir (Atatürk Parkı, Yunus Emre Parkı, Sosyete Parkı gibi).
19 aydır sağlam ve az-orta hasarlı binalarımızı riskli alan ya da yeşil alan statüsünden kurtarmak için mücadele ediyoruz. Tüm siyasetçilerimiz, belediye başkanlarımız ve bürokratlarımızla defalarca bir araya geldik. Sayın Valimizi ziyaret ettik ama sonuç hâlâ sıfır.

Tapularımız var, ama evlerimize sahip çıkamıyoruz.
Hasarsız dairelerimiz var, ancak kullanamıyoruz.
Az ve orta hasarlı binalarımızı kendi imkânlarımızla onarmak istiyoruz ama izin alamıyoruz.
Fatih Bey, lütfen sesimiz olun.” – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version