Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kitap tanıtımı ve imza, cumartesi günü…

Antakyalı Genç Şairler, Usta

Antakyalı Genç Şairler, Usta Şairler için okuyacak

Antakya’nın yıllar önce vefat eden eski şair ve yazarlarından Süleyman Okay’ın İstanbul’da yaşayan oğlu Adil Okay, hem babası, hem de babası gibi hayatta olmayan usta şairleri anmak üzere bir şiir ve kitap tanıtımı ile imza günü düzenledi. Etkinlik, bu hafta sonunda yapılıyor.
Edinilen bilgiye göre, 4 Eylül Cumartesi günü, Antakya Kurtuluş Caddesi’ndeki Soğuksu Apartmanı’nda bulunan Antakya Sanat Derneği’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik saat 16.00’da başlayacak.
Adil Okay, etkinlikle ilgili şunları paylaştı:
“Antakya ve yakınlarında yaşayan arkadaşlara davet… Antakya’da yetişen, sonra sınırları zorlayıp evrenselleşen 4 şair; Ali Yüce, Babam Süleyman Okay, Sabahattin Yalkın ve Süleyman El İsa, sizi bekliyor olacak. Onlar, ‘Edebiyat, kamunun vicdanıdır’ deyip, resmi tarihin yerine gerçek tarihin yazılımına katkı sundular. Biteviye öğrendiler ve öğrendiklerini öğrettiler. Bıkmadan, ellerinin yanması pahasına eğilip aldılar, yol boyunca ayaklarına takılan acı taşlarını. Kimi zaman etraflarına örülen makro ve mikro iktidar duvarlarının onları yalnızlaştırmasına göğüs gerdiler ve tabulara dokundular. Kimi zaman ‘kavga’, kimi zaman da ‘aşk’ dediler.
Yazdılar, konuştular, yazdılar… İşte bu hayatlar ‘tanınmayı’, bu şiirler ‘okunmayı’ ve yarına kalmayı hak ediyor. Bu dileğin somutlaşmasında çaba harcayan, “Antakya Şiirinin Dört Ustası” adlı bu kitaba katkı sunan Edip Yeşil, Güler Kalem, Utkun Büyükaşık ve Tunay Devrim’i kutluyorum. Antakya’da buluşmak dileğiyle…” -Selvi Günay-