Kızılay’dan sessiz kahramanlara teşekkür

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde yürüttüğü TÜRKÖK projesi kapsamında 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçı adayına ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kök hücre bağışının kan bağışına benzer şekilde hayat kurtardığını vurguladı ve “Sağlıklı her vatandaşımızı kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyoruz” dedi. […]

Türk Kızılay, Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içinde yürüttüğü TÜRKÖK projesi kapsamında 1 milyonu aşkın kök hücre bağışçı adayına ulaşarak önemli bir başarıya imza attı. Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kök hücre bağışının kan bağışına benzer şekilde hayat kurtardığını vurguladı ve “Sağlıklı her vatandaşımızı kök hücre bağışçısı olmaya davet ediyoruz” dedi.
21 Eylül Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü vesilesiyle 1 milyonu aşkın bağışçı adayına teşekkür eden Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, kök hücre bağışçılarının hayat kurtaran sessiz kahramanlar olduğunu belirtti. Yılmaz, “Kök hücre bağışı bazen lösemi hastası bir çocuk, bazen kalıtsal hastalığı olan bir genç için tek yaşam umudu. Bu nedenle sağlıklı her vatandaşımızı kök hücre bağışı yapmaya davet ediyoruz” dedi.
Türk Kızılay, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi (TÜRKÖK) projesiyle kök hücre bağışçı adaylarını sisteme kazandırarak, eşleşme ve nakil süreçlerini yürütüyor. Proje kapsamında 1 milyon 166 bin kişi aktif kök hücre bağışçı adayı olarak sisteme dahil edildi.

Kök hücre nakli, kemik iliği kanserleri, lenfomalar, organ kanserleri ve kalıtsal metabolik hastalıklar gibi ciddi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılmaktadır. Kök hücre bağışına dikkat çekmek için her yıl eylül ayının üçüncü cumartesi günü Dünya Kemik İliği Bağışçıları Günü olarak kutlanıyor.
Kök Hücre Bağışçısı Nasıl Olunur?
Kök hücre bağışçısı olmak isteyenler, Kızılay kan bağış noktalarına giderek TÜRKÖK Bilgilendirme ve Onam Formu’nu doldurup üç tüp kan vererek sisteme kayıt olabiliyorlar. Eşleşme olduğunda Sağlık Bakanlığı bağışçıya ulaşarak gerekli testleri yapıyor ve bağış süreci başlatılıyor. Vatandaşlar daha fazla bilgiye Kızılay’ın resmi internet sitesinden ulaşabilir. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version