KKM faizinde alt sınır indirildi

  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki faiz alt sınırını yeniden düzenledi. Yapılan güncellemeye göre, KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faizinin yüzde 80’inden yüzde 70’ine indirildi. Böylece faiz alt sınırı yüzde 35 seviyesine çekildi. 22 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak bu değişiklikle birlikte, yeni açılacak ve yenilenecek […]

 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarındaki faiz alt sınırını yeniden düzenledi. Yapılan güncellemeye göre, KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faizinin yüzde 80’inden yüzde 70’ine indirildi. Böylece faiz alt sınırı yüzde 35 seviyesine çekildi.

22 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak bu değişiklikle birlikte, yeni açılacak ve yenilenecek KKM hesapları için “ek getiri” ödemesi yapılmayacak. Bu adımın amacı, TL mevduatını teşvik etmek ve KKM hesaplarının azalmasını hızlandırmak olarak belirtildi.

Önceki düzenlemede, KKM hesaplarına uygulanan faiz oranı alt sınırı, politika faizinin yüzde 50’si seviyesindeydi ve yüzde 40 olarak belirlenmişti. Yeni uygulama ile bu oran yüzde 35’e düşürüldü.

– Volkan İcil-

Exit mobile version