Kocaeli muhtarlarından Hatay’a destek

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Hatay’a bir okul kazandırmak amacıyla başlattığı “Kocaelili Kadınlar El Ele” yardım kampanyasına büyük bir destek geldi. Kocaeli genelindeki mahalle muhtarları, aralarında topladıkları 151 bin 550 lira bağışla kampanyaya güçlü bir katkıda bulundu. Platformun başkanı Sevim Pekyürür, 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından Hatay ve Antakya’da yardım […]

Kocaeli Üreten ve Yöneten Kadınlar Platformu, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Hatay’a bir okul kazandırmak amacıyla başlattığı “Kocaelili Kadınlar El Ele” yardım kampanyasına büyük bir destek geldi. Kocaeli genelindeki mahalle muhtarları, aralarında topladıkları 151 bin 550 lira bağışla kampanyaya güçlü bir katkıda bulundu. Platformun başkanı Sevim Pekyürür, 6 Şubat’ta yaşanan depremin ardından Hatay ve Antakya’da yardım faaliyetlerine odaklandıklarını ve öncelikle bölgede 4 şehre hizmet veren bir rehabilitasyon merkezi kurduklarını belirtti. Ardından ihtiyaçlarını gözlemleyerek, Hatay’da bir okul yapma kararı aldıklarını ifade etti. Hayırseverlerin bağışları ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın destekleriyle bir araya gelen platform üyeleri, muhtarlar ve il genelindeki dayanışma, Hatay’da bir okulun temellerinin atılmasını sağladı. Platformun düzenlediği “Kocaelili Kadınlar El Ele” yardım kampanyasına destek veren muhtarlar, toplamda 151 bin 550 lira bağışta bulunarak projenin hayata geçmesine katkı sağladı.

Kampanya için düzenlenen toplantıda konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Aydınlık, platform üyelerine ve muhtarlara teşekkür ederek, bu güzel amaç için bir araya gelmenin önemine vurgu yaptı. Başkan Pekyürür ise, muhtarların kampanyaya ikinci kez destek vererek 151 bin 550 lira daha bağışta bulunduklarını belirterek, projenin 2024-2025 eğitim ve öğretim yılına yetişmesini planladıklarını söyledi. Başiskele Muhtarlar Derneği Başkanı ve Ovacık Mahalle Muhtarı İlhan Altıntaş, muhtarlar adına toplanan bağış dekontunu Pekyürür’e teslim ederek, bu güzel dayanışmanın hayırlı olması temennisinde bulundu. Okulun arsasını Hayat Valiliği’nin sağladığını belirten Pekyürür, Başkan Tahir Büyükakın’a destekleri için teşekkür ederek, projenin kısa süre içinde gerçekleşeceği umudunu dile getirdi. (Adil Yeşildağ)

Exit mobile version