Koçfest Şampiyonları…

Hatay MKÜ ev sahipliğinde: Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in bahar etabının üçüncü ayağı tamamlandı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen Karate Şampiyonası’nda, kadın ve erkek takım kata kategorilerinde İstanbul Aydın Üniversitesi, kadın ve erkek takım kumite kategorilerinde ise Marmara Üniversitesi şampiyon oldu. Salon Futbolu 1.Lig karşılaşmalarında ise kadınlarda Giresun Üniversitesi, […]

Hatay MKÜ ev sahipliğinde:

Türkiye’nin en geniş katılımlı gençlik ve spor festivali Koç Spor Fest’in bahar etabının üçüncü ayağı tamamlandı. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen Karate Şampiyonası’nda, kadın ve erkek takım kata kategorilerinde İstanbul Aydın Üniversitesi, kadın ve erkek takım kumite kategorilerinde ise Marmara Üniversitesi şampiyon oldu. Salon Futbolu 1.Lig karşılaşmalarında ise kadınlarda Giresun Üniversitesi, erkeklerde Aksaray Üniversitesi Süper Lig’e yükseldi.
-62 BRANŞTA-
Koç Holding’in, üniversiteli gençleri spor, müzik ve eğlence ile buluşturduğu Türkiye’nin en geniş katılımlı spor organizasyonu olan Koç Spor Fest, bahar etabıyla, üniversiteli sporcuların nefes kesen mücadelesine sahne oluyor. 62 branşta 26 bin üniversiteli sporcunun yarıştığı Koç Spor Fest’in bahar etabının üçüncü ayağı, geçtiğimiz hafta bayında ilimizde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde tamamlandı.
Mustafa Kemal Üniversitesi’nde düzenlenen Karate Şampiyonası’na, kadınlarda 27 üniversiteden 74, erkeklerde ise 26 üniversiteden 100 kişi olmak üzere toplam 174 sporcu katıldı. Kadın takım kata kategorisinde İstanbul Aydın Üniversitesi zirveyi elde ederken, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Üniversitesi ikinci oldu. Manisa Celal Bayar Üniversitesi ve Bartın Üniversitesi ise üçüncülüğü paylaştı. İstanbul Aydın Üniversitesi, erkek takım kata kategorisinde de şampiyon olurken, İstanbul Ticaret Üniversitesi ikinci oldu. Pamukkale Üniversitesi ve Manisa Celal Bayar Üniversitesi üçüncülük koltuğuna oturdu. Kadın Takım Kumite kategorisinde ise Marmara Üniversitesi birinci olurken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ikinci oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa üçüncü sırada yer aldı. Marmara Üniversitesi erkek takım kumite kategorisinde de şampiyon olurken, İstanbul Aydın Üniversitesi ikinci oldu. Bartın Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi ise üçüncülüğe adını yazdırdı.
-SALON FUTBOLU-
Koç Spor Fest kapsamında düzenlenen Salon Futbolu 1.Lig karşılaşmalarına kadınlarda 5 ve erkeklerde 7 üniversite katıldı. Kadınlarda Giresun Üniversitesi, erkeklerde Aksaray Üniversitesi Süper Lig’e yükseldi. Kadınlarda ikinciliği Van 100.Yıl Üniversitesi elde ederken, Gümüşhane Üniversitesi üçüncü oldu. Erkeklerde ise Çukurova Üniversitesi ikinci olurken, Van 100.Yıl Üniversitesi üçüncü oldu.
-ATHENA COŞKUSU-
Gündüz spor müsabakaları ve etkinliklerde keyifli anlar geçiren üniversite öğrenciler, akşam da alternatif rock müziğin en başarılı ve önemli grupları arasında yer alan Athena konserinde eğlendi. 2015’te Koç Spor Fest’in 10’uncu yılı kapsamında bu heyecanı 2. kez paylaşan Athena, Türkiye’nin dört bir yanına uzanan ve her yıl on binleri buluşturan en büyük gençlik festivali sahnesinde, ilk albümleri Skalonga’dan son albümleri Altüst’e kadar hit olmuş şarkılarının yanı sıra farklı müzik türlerini kendi tarzlarında yorumladıkları repertuvarları ile gençlerle buluştu.
-ADIMLAR YARDIMA-
Bu arada, Yardımseverlik koşusunu Türkiye’de tanıtmak ve yaygınlaştırmak için faaliyet gösteren sivil toplum oluşumu “Adım Adım” işbirliğiyle de, öğrencilerin ve halkın katılımına açık olarak düzenlenen ‘Adım Adım Kampüs Koşuları’nın üçüncüsü Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Toplam 280 kişi, Adım Adım Kampüs Koşuları’nda sivil toplum örgütlerinin bağış kampanyalarına destek oldu. -Cemil Yıldız-

Exit mobile version