Kolej yanı beton santraline büyük tepki

Defne’nin Koçören Mahallesi’nde Ekin Koleji yanında kurulması planlanan beton santrali, hem veliler hem de çevre savunucuları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Antakya Çevre Koruma Derneği ve velilerin katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı. Veliler ve Çevre Derneklerinden Ortak Tepki Nazlı Daskapan Baklacı tarafından veliler adına yapılan açıklamada, beton santralinin bir okulun hemen yanında inşa edilmesinin kabul edilemez […]

Defne’nin Koçören Mahallesi’nde Ekin Koleji yanında kurulması planlanan beton santrali, hem veliler hem de çevre savunucuları tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Antakya Çevre Koruma Derneği ve velilerin katılımıyla bir basın açıklaması yapıldı.

Veliler ve Çevre Derneklerinden Ortak Tepki

Nazlı Daskapan Baklacı tarafından veliler adına yapılan açıklamada, beton santralinin bir okulun hemen yanında inşa edilmesinin kabul edilemez olduğu vurgulandı. Baklacı, santralin kurulmasının, öğrencilerin eğitim ortamını ciddi şekilde etkileyeceğini belirterek, “Beton santralleri sağlığı tehdit eden unsurlarla doludur. Okulumuzun yanı başında bu denli bir santralin kurulması, çocuklarımızın geleceğini olumsuz etkileyecektir” dedi.

Çevreyi ve Sağlığımızı Tehdit Ediyor”

Protestoda, 6 Şubat depreminin ardından yaşanan çevre felaketlerine dikkat çekildi ve şehrin yeniden yapılandırılması için betona ihtiyaç duyulduğuna, ancak bu santrallerin yaşam alanlarının dışına kurulması gerektiğine değinildi. Veliler, “Biz çevreye duyarlı santrallere karşı değiliz, ancak okulların dibinde ve yaşam alanlarımızda beton santralleri istemiyoruz!” diyerek taleplerini dile getirdiler.

Samandağ Örneği Hatırlatıldı

Samandağ’da benzer bir beton santrali olayına da atıfta bulunan veliler, o bölgede gerekli izinlere sahip olmayan bir santralin yıkım kararına rağmen faaliyetlerine devam ettiğini belirtti. Aynı durumun Ekin koleji  civarında  yaşanmasına izin vermeyeceklerini söyleyen protestocular, yetkililerden acil müdahale beklediklerini ifade ettiler.

Halkın Sağlık Hakkı Gasp Ediliyor

Veliler ve çevre savunucuları, beton santralinin toz, gürültü ve çevresel kirlilik yaratarak halk sağlığını ciddi biçimde tehlikeye attığını, bunun ise en temel insan hakkı olan sağlıklı yaşam hakkının ihlali anlamına geldiğini belirttiler. Baklacı, “Yaşam alanlarımızda beton santrali istemiyoruz. Bu santrallerin yapımı derhal durdurulmalı” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Exit mobile version