Koparana 48.000 Tl Ceza!

Samandağ ve Arsuz Sahillerinin Asi Kraliçesi Kum Zambağı… İlimizin 160 km uzunluğundaki deniz sahilinde, özellikle Samandağ ve Arsuz kıyılarını süsleyen, güzelleştiren kum zambaklarına sıklıkla rastlamak mümkün. Onlar için, “Sahilin Asi Kraliçesi” tanımı da yapılıyorGeçtiğimiz hafta Samandağ-Meydan’da gerçekleşen Asi Festivali’ne katılanlar, deniz sahilindeki kum zambaklarına rastlarken, bir okurumuz, gelişmeyle ilgili olarak şunları söyledi:“Dün akşam üstü, Asi […]

Samandağ ve Arsuz Sahillerinin Asi Kraliçesi Kum Zambağı…

İlimizin 160 km uzunluğundaki deniz sahilinde, özellikle Samandağ ve Arsuz kıyılarını süsleyen, güzelleştiren kum zambaklarına sıklıkla rastlamak mümkün. Onlar için, “Sahilin Asi Kraliçesi” tanımı da yapılıyor
Geçtiğimiz hafta Samandağ-Meydan’da gerçekleşen Asi Festivali’ne katılanlar, deniz sahilindeki kum zambaklarına rastlarken, bir okurumuz, gelişmeyle ilgili olarak şunları söyledi:
“Dün akşam üstü, Asi Şehir Festival alanından sahile inince, inanılmaz güzel kum zambaklarıyla karşılaştım. Daha iki gün sürecek bu festivalde hem farklı kültürlerin ürünlerini hem de doğa harikası bu canlıları görme şansınız var. Meydan sahilindeki kum zambakları çok güzel.”
Gerçekten de kıyı kumsallarındaki kum zambakları hem çevreyi güzelleştiriyor hem de görkemli bir görüntü oluşturuyor. Hani “çiçek dalında güzeldir” sözü var ya, belki de bu ifade kum zambağı için uyarlanmış bile olabilir.
Bu arada önemli bir detayın altını çizmek de gerekiyor… Sahildeki herhangi bir kum zambağı çiçeğini koparmanın cezası, 48.000 lira! Arsuz Belediyesi de, Doğa ve Milli Parklar Müdürlüğü’nün bu konudaki kararını, vatandaşlara açık tebliğ/duyuru şeklinde, Arsuz deniz sahiline tabela ile asmış durumda.
“Sahilin Asi Kraliçesi”ni koklamak serbest, ama koparmanın cezası, 48.000 TL! -Cemil Yıldız-

Exit mobile version