Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Korona Önlemiyle Mesafeli Oturma…

Hatay BŞB’de Yönetici ve

Hatay BŞB’de Yönetici ve Bürokratların toplantı gündemi “Korona Virüs”

Hatay Büyükşehir Belediyesi (BŞB) yöneticileri, Genel Sekreter Nihat Tazearslan başkanlığında, koronavirüs (COVID-19) riskine karşı olağanüstü toplandı. Tazearslan başkanlığında gerçekleşen toplantıya Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları, Hukuk Müşavirleri ve Denetçiler katıldı.
Büyükşehir Meclis Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, birbirinden uzak oturarak 1 metre kuralına uyan Büyükşehir Yöneticileri, kurum içinde ve il genelinde yapılacakları konuştu. Personel ve vatandaşların alması gereken önlemleri masaya yatıran yöneticiler, riskleri en aza indirmek için teyakkuzda olduklarını ifade ettiler.
Dezenfeksiyon ve sterilizasyon çalışmaları konusunda ilgili daire başkanlıklarının her türlü ekipman teminini sağlaması konusunda ortak karar alan yetkililer, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile dirsek temasında olmaya devam edeceklerini belirttiler.
Büyükşehir Yöneticileri, halka açık hizmet veren lokanta ve benzeri yerlerin hijyeni konusunda yapılan denetimlerin sıklıkla yapılması konusunda da karar aldılar. Büyükşehir personelinin, kriterlere uyanların idari izinli sayılması konusunu da değerlendiren yetkililer, insan sağlığının her şeyin üstünde olduğunun bilinciyle karar alacaklarını açıkladılar.
Muhtarlardan Daire Başkanlıklarına gelen taleplerin, MUBİM sistemi üzerinden sağlıklı bir şekilde yürütülmeye devam edileceğini belirten Büyükşehir Yöneticileri, hizmetlerin yürütülmesi noktasında interaktif haberleşme kanallarının kullanılmaya devam edileceğinin altını çizdiler.
Kurum içindeki güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkarılmasının da kararlaştırıldığı toplantıda, vatandaşların gelişmelerden haberdar edilmesi için sosyal medya platformlarının daha da etkili kullanılması görüşünde fikir birliğine de varıldı.
Büyükşehir Yöneticileri, vatandaşların sağlığı için, Hatay Büyükşehir Belediyesi olarak teyakkuzda olduklarını toplantı sonunda bir kez daha ifade ettiler.