Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kovid 19’a çare Hatay’dan mı?

Liseli Emre’nin Buluşu… Virüsü

Liseli Emre’nin Buluşu…

Virüsü Durduruyor, Bağışıklığı Güçlendiriyor!

Hatay Fen Lisesi öğrencisi Emre Saygın Duran, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) ile işbirliği yaparak gerçekleştirdiği proje çalışmasıyla, kovid-19 hastalığı etkeni olan virüsün çoğalmasını durdurdu, bağışıklık sistemini güçlendiren çeşitli fitokimyasallardan oluşan bir karışım ile de çiğneme pastili formülasyonu geliştirdi.
Bilimsel analiz süreci devam ettiği öğrenilen buluş ile ilgili olarak, Hatay Fen Lisesi Okul Müdürü Saffet Yurttagül, 9.Sınıf Öğrencisi Emre Saygın Duran ve Danışman Öğretmen Ünal Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan’ı makamında ziyaret etti, kovid-19 pandemisiyle mücadele kapsamında geliştirdikleri çalışmayı tanıttı.
Hatay Fen Lisesi yöneticileri, bu çalışma sonucunda elde ettikleri formülasyon için Türk Patent Kurumu’na başvurularını tamamladıklarını, başvurularının ön inceleme aşamasını geçtiğini ve tescil sürecinin devam ettiğini ifade ettiler.
Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan, çalışmanın ülkemize faydalı olmasını dileyerek, çalışmada emeği geçen tüm görevlileri tebrik etti. -Cemil Yıldız-