Köylüler için yeni kazanç kapısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarımsal ürün yelpazesini  genişletiyor. Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl dağıtımını yaptığı tropikal bir meyve olan ve  B1 vitamini, B2 vitamini, B5 vitamini, kalsiyum, fosfor ve protein içeren passiflora hasadı başladı. Atıl durumdaki arazileri değerlendirerek  tarıma kazandıran Büyükşehir, bu sayede üreticilerin alternatif gelir elde edebilmesine de imkân sunuyor. Tıbbi aromatik bir ürün olan passiflora […]

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarımsal ürün yelpazesini  genişletiyor. Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl dağıtımını yaptığı tropikal bir meyve olan ve  B1 vitamini, B2 vitamini, B5 vitamini, kalsiyum, fosfor ve protein içeren passiflora hasadı başladı.

Atıl durumdaki arazileri değerlendirerek  tarıma kazandıran Büyükşehir, bu sayede üreticilerin alternatif gelir elde edebilmesine de imkân sunuyor. Tıbbi aromatik bir ürün olan passiflora fidesinin iki yıldır köylülere ücretsiz dağıtıldığını belirten Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Ziraat Mühendisi  Aysun Seçkin, passifloranın tropikal bir meyve olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak iklim değişikliği sonucu  tarımsal ürün çeşitliliğini artırmak adına, passiflora dağıtımı gibi projeler ürettiklerini söyledi.
Tropikal meyvelerin girdi maliyetlerinin az, getirilerinin ise daha fazla olduğunu dile getiren Seçkin, “Dolayısıyla çiftçiye kalan para da daha fazla. 2022 yılında projeden faydalanan ve 2. yılı dolan üreticilerimizin meyveleri çok güzel tuttu. Passiflorada, diğer meyvelerden farklı olarak yılda 2  kez hasat yapabiliyoruz. Bu da yılda 2 kez satış demek. Mersin içerisinde 2 yılda toplam 166
üreticimize 14 bin 331 fide dağıtımı yaptık. Talepler her geçen gün artıyor. Hepsi de çok
memnun kaldı” dedi.

Anamurlu üretici Nuray Taş, Büyükşehir Belediyesi’nin tarımsal destekleri ile passiflora bahçesini
oluşturduğunu ve serasında boş kalan yerleri değerlendirdiğini dile getirdi. Yaklaşık 2 sene önce bu
destekten faydalanmaya başladığını aktaran Taş, “Passiflora çok faydalı bir bitki. Deprem sırasında
çok huzursuz ve uykusuz dönemler geçirdik. O dönemde bir öneriyle, passiflora özütünden
yapılan passiflora şurubunu kullandık ve çok faydasını gördük. Şifa bulduğumuz bu ürünü
üretmek de Büyükşehir’in destekleriyle oldu” diye konuştu. Passiflora meyvesinin tanesi marketlerde  50 Tl’den alıcı bulabiliyor.(Sami Gökçe)

Exit mobile version