KPSS sonuçları açıklandı

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı sonuçları nihayet açıklandı. Memur olma hedefiyle sınava giren ve sonuçları merakla bekleyen adaylar, gözlerini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sonuç sorgulama ekranına çevirmişti. 2024 KPSS Lisans Sonuçları 14 Temmuz 2024 tarihinde yapılan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının sonuçları erişime açıldı. Ayrıca, 20-21 Temmuz […]

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) lisans sınavı sonuçları nihayet açıklandı. Memur olma hedefiyle sınava giren ve sonuçları merakla bekleyen adaylar, gözlerini Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sonuç sorgulama ekranına çevirmişti.

2024 KPSS Lisans Sonuçları

14 Temmuz 2024 tarihinde yapılan KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür ve Eğitim Bilimleri sınavlarının sonuçları erişime açıldı. Ayrıca, 20-21 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleştirilen KPSS Alan Bilgisi ve 4 Ağustos 2024 tarihinde yapılan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavlarının sonuçları da adayların hizmetine sunuldu.

Sınav sonuçları açıklanırken, çeşitli madde analizleri, cevap anahtarı kontrolleri ve itiraz değerlendirmeleri tamamlandı. Bu süreçte, 14 Temmuz 2024 tarihli Genel Yetenek Testi Temel Soru Kitapçığı’ndaki 42 numaralı soru iptal edilirken, Genel Kültür Testi Temel Soru Kitapçığı’ndaki 13 numaralı sorunun cevabı “A” yerine “C” olarak düzeltildi. Ayrıca, 4 Ağustos 2024 tarihli KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Kimya/Kimya Teknolojisi Alanı Temel Soru Kitapçığı’ndaki 30 numaralı sorunun cevabı “B” yerine “D” olarak değiştirildi.

Sonuç Sorgulama Bilgileri

Adaylar, KPSS sonuçlarına 23 Ağustos 2024 tarihinden itibaren saat 10:00’dan itibaren erişim sağlayabilecek. Sonuçlar, ÖSYM’nin resmi sonuç sorgulama adresi olan https://sonuc.osym.gov.tr üzerinden, T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle görüntülenebilir. – Volkan İcil-

Exit mobile version