Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kriter: Ehliyet, Liyakat…

Türk Sağlık Sen, sağlıkta

Türk Sağlık Sen, sağlıkta sınavsız yönetici atamalarını eleştirdi:

Türk Sağlık-Sen Hatay İl Başkanı Hayrettin Şahin, Sağlık Bakanlığı’nda ‘başhekim, başhekim yardımcılığı, hastane müdürlüğü ve şube müdürlüğü’ gibi kadrolara yapılacak atamalarda, Sağlık Bakanlığı Görevde Yükselme Sınavı ile ilgili sonuçların kriter olması gerektiğini bildirdi.
Yazılı açıklamasında, yönetici kadrolara şartsız, sınavsız ve keyfiyete göre atama yapılmasının kamu çalışanlarının yükselme umutlarını yok ettiğini, kamu yönetimine olan inanç ve güveni sarstığını dile getiren Hayrettin Şahin, şunları savundu:
“Yapılacak olan tek şey, sağlıkta orta ve alt düzey yöneticilerin atamalarının tamamında yazılı sınav şartının getirilmesi olacaktır. Belli bir birikimi, kamu tecrübesi olan, sağlık kurum ve kuruluşlarında görev alan çalışanlar arasında yapılacak adaletli yazılı bir sınav ile hak edene hakkı, iş ehline verilmelidir.
On binlerce sağlık çalışanı görevde yükselme sınavını beklerken, birilerinin hiçbir objektif değerlendirmeye tabi tutulmadan sağlık kurumlarında yönetici olması haksızlıktır ve kul hakkına girmektedir.
Sağlık çalışanlarının burada temel beklentileri adaletin tesis edilmesidir. On binlerce sağlık çalışanı görevde yükselme sınavını beklerken, hiçbir objektif değerlendirmeye tabi tutulmadan duyuru veya sınav yapılmadan sağlık kurumlarında yönetici belirlenmesi haksızlıktır ve kul hakkına girmektedir. Sağlık Kurum ve Kuruluşları, objektif ve rekabete açık bir sınavda başarılı olmuş, mesleklerinde yetkin insanlar tarafından yönetilmelidir.
Bizim talebimiz, ülkemizin ve devletimizin menfaatidir. Beklentimiz ise adaletin tesis edilmesi, ehliyet, liyakat ve tecrübenin temel kriterler olmasıdır.” -Yusuf Cemil Karaçay-