Küçük Sanayi Sitesi’nde Yerinde Dönüşüm: Son Tarih 5 Kasım

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan duyuruda, Antakya Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nde hasar gören işyerlerinin yeniden inşası için başvuruların başladığı ve 5 Kasım 2024’e kadar taleplerin kabul edileceği belirtildi.

İş yeri sahipleri yerinde dönüşüm için başvuru yapabilecek

Antakya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, 06 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremler sonrasında Antakya Merkez Küçük Sanayi Sitesi’nde yer alan işyerlerinin büyük hasar gördüğü ve bu işyerlerinin sahiplerinin yerinde dönüşüm başvurusu yapabileceği ifade edildi. Yıkılan ya da orta ve ağır hasarlı olarak tespit edilen işyerlerinin yeniden inşa edilebilmesi için işyeri sahipleri, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na muvafakatname vererek, borçlandırma usulüyle işyerlerini tekrar yaptırabilecekler. Üstelik bu süreçte mülkiyet devri şartı aranmıyor.

Başvuru için son tarih: 5 Kasım 2024

İşyeri sahiplerinin herhangi bir hak kaybı yaşamaması için başvuruların 5 Kasım 2024 tarihine kadar yapılması gerektiği duyuruldu. Başvurular, Hatay Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne yapılabileceği gibi, bakanlık tarafından görevlendirilen müşavir firma Yüksel Proje A.Ş.’nin sahadaki ofisinde de kabul edilecek.

Sanayi ve teknoloji bakanlığı’nın destekleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, yerinde dönüşüm projesi kapsamında depremde zarar gören sanayi bölgelerindeki işyerlerini yeniden inşa ederek, bölgenin ekonomik olarak ayağa kalkmasına destek sağlamayı amaçlıyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası da bu süreci yakından takip ederek işyeri sahiplerini bilgilendiriyor ve başvuru sürecinde yol gösteriyor.

 

Exit mobile version