Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür Sanat Büyük Ödülü Medeniyetler Korosu’na

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 Kültür Sanat Büyük Ödülü’ne, Antakya Medeniyetler Korosu layık görüldü. Bakanlık, dün bu konuda, Hatay Valiliği ile Medeniyetler Korosu Şefi Yılmaz Özfırat’ı bilgilendirdi. Resmi açıklamanın da birkaç gün içinde yapılması bekleniyor.
Antakya Medeniyetler Korosu’nun, Bakanlığın en büyük ödülüne layık görülmesi, ilimizin tanıtımı açısından önemli bir gelişme olarak yorumlanırken, Koro Şefi Yılmaz Özfırat, duygularını, “Bu gurur Hatay’ın. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde paylaştı.
2007 yılında kurulup 2008 yılında dernekleşen, bugüne kadar ABD-Beyaz Saray’dan Dünyanın en büyük ülkelerine kadar, birçok yerde konserler veren ve büyük ödüle layık görülen Antakya Medeniyetler Korosu; insanlığı, doğruya ve güzelliğe çekip, medeniyetler arasında köprü oluşturarak, evrensel bir dil olan müzikle bir arada tutmayı ilke edinerek yolunda ilerliyor.
Yılmaz Özfırat’ın şefliğini yaptığı; Alevi, Sünni, Ermeni, Ortodoks, Katolik ve Musevilerden oluşan 6 mezhebin üyelerinin yer aldığı 200 kişilik koro, “Yaradılanı sev, Yaradandan ötürü” felsefesini benimsemektedir. -Cemil Yıldız-