Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu

Hatay’da toplanıyor Eylül ayı

Hatay’da toplanıyor

Eylül ayı toplantısı için Hakkari’yi seçen ve her ay mutat toplantılarından birini farklı bir şehirde yapma kararı alan, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, bu ay Hatay’da toplanacak. Toplantıya, Orhan Gencebay ve Hülya Koçyiğit de katılım gösterecek.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu (KSPK) bu ay ki toplantısını Hatay’da yapacak. KSPK’den yapılan açıklamaya göre, kurul, her ay mutat toplantılarından birini farklı bir şehirde gerçekleştirecek.
Türkiye’nin kültür ve sanat birikimini yakından tanımak, kültür ve sanat mirasının sorunları, geleceği ve sürdürülebilirliği gibi hususları tespit etmek, özellikle yetenekli gençleri bulup desteklemek maksadıyla başlatılan gezilerin ikincisi, 14 Ekim’de Hatay’da yapılacak. Kurul Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala ve kurul üyeleri Fecir Alptekin, Orhan Gencebay, Hülya Koçyiğit, Prof. Dr. Ümit Meriç, Mehmet Özçay ve H. Hümeyra Şahin, Hatay ziyaretine katılacak. Toplantı sonrasında, KSPK üyeleri, Hatay’da yer alan tarihi ve kültürel mekanlar hakkında incelemelerde bulunacak.
Hatay Valiliği ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıya, KSPK üyeleri yanı sıra Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz, Rektörler ve Hatay’ın yerel kültür ve sanat temsilcilerinin de katılması planlanıyor.
-FARKLI İLLERDE-
Toplantıları bağlamında her ay farklı bir ilde toplanmalarına ilişkin kısa bir değerlendirme yapan KSPK Başkan Vekili Prof. Dr. İskender Pala, Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu’nun Cumhurbaşkanı başkanlığında toplanan bir kurul olduğunu anımsattı ve şu bilgiyi verdi:
“Kurulumuz; Türkiye’nin kültür, sanatla ilgili bugüne kadar biriktire geldiği sorunların çözümü, yahut geleceğe yönelik, Türkiye’nin kültür sanat alanında bulunması gereken, bulunması arzu edilen yerin belirlenmesi, bu esnada atılması gereken adımlar, yapılması gereken işlemler üzerine bazı politika önerileri geliştiriyor, bu politika önerilerini Sayın Cumhurbaşkanımıza sunuyoruz.”
Geçen günlerde yaptıkları bir toplantıda, bundan sonra her ay kurul toplantısını farklı bir ilde yapmaya karar verdiklerini belirten Pala, şunları kaydetti:
“Anadolu’nun kültür ve sanat potansiyelinin ne olduğunu görelim, elinden tutulması gereken gençlerden desteklenmesi gereken etkinliklere, yeniden hayat bulması gereken bir takım sanat ya da kültür faaliyetlerinden tarihten bugüne miras kalan bazı eserlerden geleceğe yönelik nasıl istifade edilebilir ve Türkiye’nin kültür, sanatına Anadolu’dan hangi zenginlikler katılabilir, bu zenginlikler, dünya kültürüne yahut dünya sanatına nasıl yansıtılabilir, bunların çözümünü arayalım, bulalım ve bu konularda da Cumhurbaşkanımıza sunmak üzere politikalar üretelim, bir takım önerilerde bulunalım diye, her ay toplantılarımızdan birini bir şehrimizde yapmayı kararlaştırdık.”
-GÖREVİ NE?-
Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu, Başkanlık sistemiyle birlikte hayata geçen Strateji ve Politika Kurullarından biridir. Sosyal hayatın en önemli unsurlarından olan, kültür ve sanat faaliyetlerine katkı koymak amacıyla, toplumun tanıdığı ve alanında yetkin kişilerden oluşan bu Kurul, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı ile işbirliği içerisinde çalışır. Kurul; Alev Alatlı, Havva Hümeyra Şahin, Hülya Soydan (Hülya Koçyiğit), Dr. İskender Pala, Mehmed Özçay, Murat Bardakçı, Orhan Gencebay, Rasim Özdenören, Dr. Ümit Meriç’ten oluşur. -Tamer Yazar-