KUR’AN İLE UYANIŞ-1

Herhangi bir konuda uyanış demek, Kıyam etmek, Yeniden yapılanmak – yanlışın farkına varmak ve doğruya uyumlanmak ve bunun için değişimde olmak ve bu değişime uyumlanmak , Herhangi bir konuda bilgilenmek, bilgili ve bilinçli, farkındalıklı olarak davranmak demektir. Beyin’de de uyanış – yeniden yapılanmaya uyum söz konusudur ve buna Nöronal plastisite denmektedir. Kur’an’da BİLGİSİZ olan “Ölü” […]

Herhangi bir konuda uyanış demek, Kıyam etmek, Yeniden yapılanmak – yanlışın farkına varmak ve doğruya uyumlanmak ve bunun için değişimde olmak ve bu değişime uyumlanmak , Herhangi bir konuda bilgilenmek, bilgili ve bilinçli, farkındalıklı olarak davranmak demektir.

Beyin’de de uyanış – yeniden yapılanmaya uyum söz konusudur ve buna Nöronal plastisite denmektedir.

Kur’an’da BİLGİSİZ olan “Ölü” kelimesi ile, Bilgilenmek, farkına varmak ve uyanış ise Diri – Dirilmek sembolize edilmiştir.

KUR’AN’A GÖRE UYANDIRILIŞ VE YOĞUN UYANIŞLAR ÜÇ AŞAMALIDIR

  1. İLK YOĞUN UYANIŞ: Kur’an ve Hz. Muhammed – Bireysel çabalı
    • Ø Farklı Bireysel çabalı Ara uyanışlar
  2. İKİNCİ YOĞUN UYANIŞ: Atatürk- Bireysel çabalı
  1. KUR’AN’A GÖRE HZ. MUHAMMED’İN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ UYANIŞ SAĞLAYICI DEVRİMLERİ 2 GRUPTA TOPLAYABİLİRİZ.
  1. KADIN HAKLARI İLE İLGİLİ DEVRİMLER VE BU SAYEDE UYANIŞLAR

 

  1. KUR’AN ARACILIĞI İLE HZ. MUHAMMED’İN GERÇEKLEŞTİRMİŞ OLDUĞU TOPLUMSAL UYANIŞ SAĞLAYICI GENEL DEVRİMLER

Al-i İmran-103. Birlik halinde Allah’ın ipine /tek ilâhlı İslâm dinine ve son ders kitabı /davet kitabı olan Kur’an’a sımsıkı sarılın ve bu konuda anlaşmazlıklara saplanıp gruplara bölünmeyin.

Kaldı ki, böylesi bir iman değerlendirme yeteneği Hz. Muhammed’e bile verilmemiştir.

Muhammed-30. Ya Muhammed! Eğer Biz isteseydik, bu münafıkları /ikiyüzlüleri yüzlerine bakarak tanıma özelliğini verir ve Senin onları kolayca fark etmeni sağlardık.

Konuya devam etmek ümidi ile sağlıklar dilerim.

NOT: NÖVAK Vakfımızın kitaplarının gelirleri ile Eskişehir Tıp Öğrencilerine burs veriyoruz. Özel günlerinizde kitaplardan alır veya hediye ederseniz bize destek olur ve öğrenci sayımız artar: “DİN VE BEYİN”, “SON DAVET KUR’AN Tercümesi”, “KUR’AN KADINI KORUYOR”, “OKU! Konularına göre Kur’an ayetleri”, “KUR’AN’IN KULU KÖLESİ MEVLȂNA”, “TEVRAT VE İNCİL’DE ÖNCEKİ İSLAM”, “KUR’AN VE SON İSLAM”, “ALLAH İLE ANLAŞMAMIZ VAR”, “ALLAH’TAN ALACAKLI OL”, “ÖZDE VE SÖZDE DİNDAR”, “ALLAH KİMİ SEVER, KİMİ SEVMEZ” VE “HADİS VE SÜNNET GERÇEĞİ”

 

Exit mobile version