Kurban Bayramında etleri nasıl muhafaza etmeliyiz ?

30 yıldır kasaplık yapan Bülent Gürbüz, kurban kesiminin ardından etlerin doğru muhafaza edilmesi konusunda uyardı. Gürbüz, kesim sonrası etlerin serin bir yerde en az 5 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Sıcakken dondurucuya konulan et mutlaka bozulur, yeşerir ve kokar” dedi. Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar etlerini muhafaza etme yöntemlerini araştırıyor. Gürbüz, yaptığı açıklamada, yaz sıcaklarında etlerin yeşillenmesi […]

30 yıldır kasaplık yapan Bülent Gürbüz, kurban kesiminin ardından etlerin doğru muhafaza edilmesi konusunda uyardı. Gürbüz, kesim sonrası etlerin serin bir yerde en az 5 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirterek, “Sıcakken dondurucuya konulan et mutlaka bozulur, yeşerir ve kokar” dedi.

Kurban Bayramı yaklaşırken, vatandaşlar etlerini muhafaza etme yöntemlerini araştırıyor. Gürbüz, yaptığı açıklamada, yaz sıcaklarında etlerin yeşillenmesi ve kokmasının önüne geçmek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.

Gürbüz, kurban kesiminin ardından etlerin gölgede ve serin bir ortamda parçalanması gerektiğini vurguladı. Güneş altında et parçalayanların hata yaptığını belirterek, etlerin hava alan bir ortamda taşınması gerektiğini söyledi. Ayrıca, etlerin plastik kovalara ve poşetlere istiflenmemesi gerektiğini, bunun yerine geniş bir alana yayarak ve altına-üstüne bez sererek dinlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

Son olarak, etlerin dinlendirilmeden dolaba konulmaması gerektiğini belirten Gürbüz, “En az 5-6 saat serin bir ortamda dinlendirin, sonra dolaba koyun” dedi.

-Mehmet Durmaz – 

 

Exit mobile version