Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Kuru incir faydaları sıralamasında sindirim sistemine sağladığı destek ilk sırada yer alabilir. İncir meyvesinin kurutulmuşu zengin lif içeriğiyle kabızlık sorununun giderilmesinde doğal bir çözüm sunabilir. Bilimsel tanımıyla ficus carica olarak adlandırılan meyvenin içi küçük tohumlar dış kısmı ise mor ya da yeşil kabuktan oluşur. Taze olarak fazla dayanmadığı için kurutulmuşu reçel, komposto, atıştırmalık şeklinde yıl […]

Kuru incir faydaları sıralamasında sindirim sistemine sağladığı destek ilk sırada yer alabilir. İncir meyvesinin kurutulmuşu zengin lif içeriğiyle kabızlık sorununun giderilmesinde doğal bir çözüm sunabilir.

Bilimsel tanımıyla ficus carica olarak adlandırılan meyvenin içi küçük tohumlar dış kısmı ise mor ya da yeşil kabuktan oluşur. Taze olarak fazla dayanmadığı için kurutulmuşu reçel, komposto, atıştırmalık şeklinde yıl boyunca tüketilebilmektedir. Vitamin ve mineral içeriğiyle kuru incir faydaları kemik gelişiminden, kan şekeri düzenlenmesine kadar birçok yönde destekleyici etkilerini yansıtabilir. Çözünebilir lif bakımından da zengin bir içeriğe sahip kuru incir tokluk hissinin sağlanmasında etkin rol oynayabilir. Sindirim sorunlarında, kabızlığın giderilmesinde aç karnına kuru incir yemenin faydalarından yararlanmak mümkündür. Meyvenin kurutulmuşu farklı işlevleriyle erkeklerin yanı sıra kuru incirin kadınlara faydalarıyla da birçok destekleyici potansiyel barındırır.

Kuru İncir Günlük Ne Kadar Tüketilmeli?

MedicalPark sitesinin verdiği bilgilere göre; yıl boyunca kuru formunda tüketilebilen incir meyvesinin kurusu yüksek miktarda şeker içerir. Bunun yanı sıra lif bakımından da oldukça zengin bir besindir. Ancak kuru incir faydalarından yararlanmak için günlük tüketim miktarına dikkat edilmelidir. Bu noktada kahvaltılarda ya da ara öğünlerde atıştırmalık olarak iki üç adet miktarında tüketmek kuru incirin faydalı etkilerinden yararlanabilmek için yeterli olabilir.

Kuru İncirin Faydaları Nelerdir?

Exit mobile version