Kurum; Vedad Gürgen’i de görevden aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan üst kademe değişiklikleri, 1.5 yıldır Hatay’da yürütülen çalışmaların kilit isimlerini görevden alarak yerlerine yeni yöneticiler getirdi. Bu değişiklikler, zaten Bakan değişikliği nedeniyle tedirgin olan Hatay halkında derin endişelere yol açtı. Depremin ardından sürekli sahada bulunan ve Hataylılarla birebir temas kuran Vedad Gürgen’in görevden alınması, özellikle deprem mağdurları arasında büyük bir […]

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda yapılan üst kademe değişiklikleri, 1.5 yıldır Hatay’da yürütülen çalışmaların kilit isimlerini görevden alarak yerlerine yeni yöneticiler getirdi. Bu değişiklikler, zaten Bakan değişikliği nedeniyle tedirgin olan Hatay halkında derin endişelere yol açtı.

Depremin ardından sürekli sahada bulunan ve Hataylılarla birebir temas kuran Vedad Gürgen’in görevden alınması, özellikle deprem mağdurları arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Gürgen’in Hatay halkıyla kurduğu bağ ve bölgedeki mağdurlara verdiği destek Hataylılar tarafından olumlu karşılanıyordu.

Yeni yöneticilerin Hatay’ı ve halkını tanımaması, depremden en ağır darbeyi alan bu bölgede daha da büyük bir belirsizlik ve güvensizlik yaratıyor. Hataylılar, yeni yönetimin bölgeye ve yürütülen çalışmalara nasıl bir etkisi olacağını merak ediyor. Yeni isimlerin, depremzedelerin ihtiyaçlarını ne kadar iyi anlayıp karşılayacağı ise zamanla ortaya çıkacak.

Hatay halkının endişeleri giderek artıyor. Yeni yöneticilerin bölgedeki çalışmaları aksatmadan sürdürebilmesi ve halkın güvenini yeniden kazanabilmesi için önemli bir sınavla karşı karşıya olduğu aşikar. Hataylılar, bu sürecin bölgeye olan etkilerini endişeyle bekliyor. (Duygu Ertaş)

Exit mobile version