Kurum’dan Özel’e : Hatay’ı Yalnız Bırakan Sizsiniz

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in "Hatay benim şahsi meselem" sözlerine sert tepki gösterdi. Kurum, deprem bölgesinde verilen sözleri tutmayanların CHP olduğunu belirterek, Hatay’ın yalnız bırakılmadığını, aksine ellerinden gelenin yapıldığını vurguladı.

 

 

Hatay Deprem Bölgesinde Neler Yaşandı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CHP lideri Özgür Özel’in “Hatay benim şahsi meselem” açıklamasına tepki gösterdi. Özel’in bu sözlerine karşılık olarak Bakan Kurum, Hatay ve deprem bölgesi ile ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Hatay’ı ve bölgeyi yalnız bırakanların CHP olduğunu ifade eden Kurum, verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirtti.

Bakan Kurum: “Boş Vaadlerde Bulundular”

Bakan Kurum, deprem sonrası CHP’nin bölgeye yönelik vaatlerini hatırlattı. “Hatırlayın, ‘Deprem bölgesinde konut yapacağız, halkımıza bedava dağıtacağız’ dediler ama tek bir çivi bile çakmadılar” diyerek CHP’yi eleştiren Kurum, depremzedeler için yapılan çalışmaların aksine, CHP’nin sadece söz verip uygulama aşamasında yetersiz kaldığını ifade etti. Bu süreçte Hatay halkının yalnız bırakıldığını vurgulayan Kurum, CHP’nin Ulu Cami’yi restore etme sözüne rağmen harekete geçmediğini söyledi.

“Biz, Deprem Bölgesinde Boş Vaat Vermedik”

Bakan Kurum, deprem bölgesine verdikleri tüm sözlerin arkasında durduklarını belirterek şunları ekledi: “6 Şubat’ta Hatay’a ve tüm deprem bölgesine verdiğimiz sözlerin tamamını yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Biz, o bölgeyi yalnız bırakmadık. Söz verdiklerimizi yerine getirmek için adım attık. Onlar Ulu Cami’yi yapmasa da biz yapacağız.”

Özgür Özel’e İzmir Tavsiyesi

Bakan Murat Kurum, Özgür Özel’e sadece Hatay’ı değil, İzmir’i de düşünmesi gerektiğini söyledi. “Eğer şahsi bir mesele yapacaksanız, 25 yıldır yönettiğiniz İzmir’in sorunlarını çözün” diyerek Özel’e eleştirilerde bulunan Kurum, İzmir’in sorunlarının çözümü için CHP’nin harekete geçmesi gerektiğini vurguladı.

Hatay’a Sahip Çıkılacak

Kurum, Hatay’ın sahipsiz olmadığını belirtti ve devlet olarak bölgeye sahip çıktıklarını ifade etti. Depremden etkilenen bölgelerde yeniden yapılanma çalışmaları sürerken, verdikleri sözleri yerine getireceklerini, depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini vurgulayan Bakan Kurum, CHP’nin boş vaatler yerine eyleme geçmesi gerektiğini söyledi.

 

Exit mobile version