LGS tercih süreci bugün sona eriyor

Bugün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih dönemi sona eriyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen bu süreçte, 2 Haziran’da yapılan merkezi sınava başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrenciden 992 bin 906’sı sınava katılmış ve sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanmıştı. Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, yaklaşık 1 milyon öğrenci tercihlerini […]

Bugün, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) tercih dönemi sona eriyor. Ortaokul 8. sınıf öğrencilerine yönelik olarak gerçekleştirilen bu süreçte, 2 Haziran’da yapılan merkezi sınava başvuran 1 milyon 38 bin 544 öğrenciden 992 bin 906’sı sınava katılmış ve sınav sonuçları 28 Haziran’da açıklanmıştı.

Sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından, yaklaşık 1 milyon öğrenci tercihlerini yaparak yerleşmek istedikleri liselere başvuruda bulundu. Sınava katılmayan öğrenciler ise yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecekler. Tercih dönemi bugün itibarıyla sona eriyor. (Volkan İcil)

Exit mobile version