Lider Galatasaray, Derbide Beşiktaş’ı Ağırlıyor

Süper Lig'in zirvesindeki Galatasaray, 10. haftada Beşiktaş'ı konuk edecek. Derbi mücadelesinde iki takım da sahaya namağlup çıkarken, Galatasaray’da Icardi ve Osimhen formda görünüyor.

Süper Lig’in zirvesindeki Galatasaray, ligin 10. haftasında Beşiktaş’ı konuk edecek. RAMS Park’ta oynanacak olan derbi, yarın saat 20.00’de başlayacak ve mücadelede hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. Yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Süleyman Özay üstlenirken, dördüncü hakem olarak Muhammet Ali Metoğlu görev yapacak.

Galatasaray liderlik koltuğunda, Beşiktaş ise takibini sürdürüyor

Okan Buruk’un liderliğindeki Galatasaray, ligde namağlup bir şekilde 25 puanla zirvede yer alıyor. 9 maçta 8 galibiyet ve 1 beraberlik elde eden sarı-kırmızılılar, bu sezon da şampiyonluk için güçlü bir performans sergiliyor. Rakibi Beşiktaş ise ligde 8 maçta 6 galibiyet ve 2 beraberlikle 20 puanda.

Sezonun ikinci karşılaşması

Bu sezon ikinci kez karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ve Beşiktaş, ilk mücadelelerinde Süper Kupa’da kozlarını paylaşmıştı. Beşiktaş’ın 5-0 kazandığı maçta farklı bir mağlubiyet yaşayan Galatasaray, bu kez derbide taraftarının önünde zafer peşinde.

Galatasaray’da Jakobs eksik, Okan Buruk’un durumu belirsiz

Galatasaray’da Ismail Jakobs, sakatlığı nedeniyle derbide forma giyemeyecek. Teknik direktör Okan Buruk ise geçirdiği apandisit ameliyatı sonrası dinlenmeye çekildi; derbide takımının başında olup olmayacağı belirsizliğini koruyor. Takımdaki bir diğer gelişme ise sarı kart sınırında olan Kaan Ayhan’ın, Beşiktaş karşısında kart görmesi durumunda cezalı duruma düşecek olması.

Galatasaray’ın hücum gücü dikkat çekiyor

Ligin en golcü takımı olan Galatasaray, 9 maçta rakip fileleri 27 kez havalandırdı. Ancak bu hücum başarısına karşın, savunmada sıkıntılar yaşayan sarı-kırmızılılar, Süper Kupa dahil son dönemde çıktığı birçok maçta kalesini gole kapatmakta zorlandı. Avrupa’daki 5 maçta 10 gol yiyen Galatasaray, bu alanda da savunma zaafiyeti gösterdi.

Icardi ve Osimhen’den gol katkısı bekleniyor

Mauro Icardi, son 6 maçın 4’ünde rakip fileleri havalandırarak derbi öncesi formunu kanıtladı. Beşiktaş’a karşı daha önce 5 maçta 5 gol atan Icardi, aynı başarıyı bu derbide de tekrarlamak için sahada olacak. Öte yandan Galatasaray’ın bir diğer formda golcüsü Victor Osimhen, son iki lig maçında 3 gol kaydederek dikkatleri üzerine çekti.

Mertens, Galatasaray’da 100. maçına çıkabilir

Belçikalı yıldız Dries Mertens, Beşiktaş karşısında sahaya çıkması durumunda Galatasaray kariyerindeki 100. resmi maçına ulaşacak. 2022’den bu yana Galatasaray forması giyen ve 23 gol atan Mertens, derbide görev alarak bu özel karşılaşmada takımına katkı sağlamak istiyor.

Sakatların durumu belirsiz

Beşiktaş‘ta sakatlıkları bulunan 3 önemli ismin derbide forma giyip giyemeyeceği henüz netlik kazanmadı.

Tedavileri devam eden Mert Günok, Gabriel Paulista ve Milot Rashica’nın durumu bugün yapılacak incelemeler sonrası belli olacak. Teknik direktör Giovanni van Bronckhorst ve sağlık ekibinin yapacağı değerlendirme sonrasında üç oyuncunun oynayıp oynamayacaklarına karar verilecek.

Al Musrati ceza sınırında

Beşiktaş‘ta Libyalı futbolcu Moatasem Al Musrati, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Ligin geride kalan bölümünde 3 kez sarı kartla cezalandırılan Al Musrati, yarın kart görmesi halinde cezalı duruma düşecek ve 11. haftada oynanacak Kasımpaşa müsabakasında görev yapamayacak.

Exit mobile version