Lübnan’daki Türk vatandaşlar tahliye edilecek

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliye edileceğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, tahliye işleminin yarın gerçekleştirileceği belirtildi. Bakanlık, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait iki geminin bugün Beyrut’a doğru yola çıkacağını ifade etti. Gemilerin toplam kapasitesinin yaklaşık 2 bin yolcu olduğu kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tahliye işlemiyle ilgili detaylar, Konsolosluk çağrı merkezimizle temasa geçmiş […]

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan’daki Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliye edileceğini duyurdu. Yapılan yazılı açıklamada, tahliye işleminin yarın gerçekleştirileceği belirtildi.

Bakanlık, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait iki geminin bugün Beyrut’a doğru yola çıkacağını ifade etti. Gemilerin toplam kapasitesinin yaklaşık 2 bin yolcu olduğu kaydedildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Tahliye işlemiyle ilgili detaylar, Konsolosluk çağrı merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde de devam edecektir.”

Ayrıca, vatandaşların ülkeye varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıkların tamamlandığı vurgulandı. Görevlendirilen gemilerin, aynı zamanda insani yardımları da Lübnan’a taşıyacağı bildirildi.

Bu gelişme, Lübnan’daki Türk vatandaşları için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bakanlık, vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi için gerekli tüm önlemleri aldığını duyurdu.

Exit mobile version