Lütfü Savaş,

Yine EXPO üzerinden iktidara yüklendi: Gelmediler, Desteklemediler! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO üzerinden yine iktidarı eleştirdi. Başkan Savaş, EXPO açılışına Cumhurbaşkanından Bakanlara kadar, devletin üst düzeydeki yöneticilerini davet etmelerine rağmen iktidardan hiç kimsenin katılmadığını söyledi.Başkan Savaş’ın bir TV kanalına anlattıkları şöyle:“Biz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin belediyesiyiz. Türk vatandaşıyız ve Türkiye sınırları içerisinde olan bir […]

Yine EXPO üzerinden iktidara yüklendi:

Gelmediler, Desteklemediler!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, EXPO üzerinden yine iktidarı eleştirdi. Başkan Savaş, EXPO açılışına Cumhurbaşkanından Bakanlara kadar, devletin üst düzeydeki yöneticilerini davet etmelerine rağmen iktidardan hiç kimsenin katılmadığını söyledi.
Başkan Savaş’ın bir TV kanalına anlattıkları şöyle:
“Biz, Türkiye Cumhuriyeti devletinin belediyesiyiz. Türk vatandaşıyız ve Türkiye sınırları içerisinde olan bir şehrin belediye başkanıyız. Biz, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrimize emeklerini ve bize karşı hassasiyetini bildiğimiz için, Türkiye’de Misakı Milli sınırları içinde Atatürk’ü en çok seven ve dua eden toplumuz. Bu şehrin gerçekten de hak ettiği değerinin verilmesini isteriz.
Sayın Cumhurbaşkanımız da olmak üzer,e herkesi açılışımıza davet ettik. Gelmediler ve ekonomik destek de vermediler. Ama EXPO için başka şehirlere destek veriyorlar. Cumhurbaşkanımız, Suudi Arabistan’a gittiğinde, -2030 EXPO’suna yüzde yüz desteğiz- diye paylaşım yapıldı. Bizi esas üzen bu oldu.
Hatay da bu ülkenin evladı. Siyaseten farklı düşünen bir şehir olabilir, ama bu devlet ve ülke hepimizin. Bunun içindir ki Hatay’a gereken destek verilmeli.”

-Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version