Lütfü Savaş…

Tosyalı Ailesi’ne gönderme yaptı, orman-deniz katliamlarına dikkat çekti: “Bu aileyi, diğer insanlardan ayıran özellik nedir?” Denizden 80 Dönüme Dolgu! Fırsatçılar da Boş Durmadı! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Büyükşehir Meclisi’nde AKP ile MHP oylarıyla, denizde 80 dönümlük bir alanda dolgu yapılabilmesi için karar çıkartıldığını kaydederek, isim vermeksizin, Tosyalı Ailesi’ni kastetmek suretiyle, bu kapsamda 80 […]

Tosyalı Ailesi’ne gönderme yaptı, orman-deniz katliamlarına dikkat çekti: “Bu aileyi, diğer insanlardan ayıran özellik nedir?”

Denizden 80 Dönüme Dolgu!

Fırsatçılar da Boş Durmadı!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Büyükşehir Meclisi’nde AKP ile MHP oylarıyla, denizde 80 dönümlük bir alanda dolgu yapılabilmesi için karar çıkartıldığını kaydederek, isim vermeksizin, Tosyalı Ailesi’ni kastetmek suretiyle, bu kapsamda 80 dönüme dolgu yapıldığını, bunu fırsat bilen diğer bazı kişilerin de denizde dolgu yapmak suretiyle bu alanı neredeyse 500 dönüme çıkardığını savundu.

“Denizde 80 dönüme, bizden izinsiz, oldubittiye getirerek dolgu yaptılar. Çevredekiler de bunu fırsat bilerek denizi doldurmaya başladı” diyen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, yeni hafta öncesi gündemi değiştirerek, Hatay halkının dikkatini orman-deniz katliamına çevirmesini istedi.

ORMANI KATLETMİŞLER!

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İskenderun ilçesinde denize dolgu yapılmasına belediye olarak karşı çıktıklarını, ancak konunun oldubittiye getirilerek, dolgu alanın neredeyse 500 bin metrekareye çıktığını savundu ve şunları kaydetti:

“Çalışmalara bakın, burayı alt üst etmişler. Ormanı katletmişler. Biz, doğaya saygılı bir belediyeyiz. Belediye Meclis üyelerimiz bu duruma karşı çıktı, ama Meclis’teki çoğunluk ellerinde olduğu için madde onaylandı!”

Denize yapılacak dolgulara, mantıklı ve makul olma durumunda, kamu yararı bağlamında izin verilebileceğini belirten Savaş, İskenderun’da belli bir aileye imtiyaz tanınması ve doğanın tahrip edilmesi nedeniyle uzun bir zamandır deniz dolgusuna karşı çıktıklarını söyledi.

OLDU BİTTİ İLE DENİZDE DOLGU

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin doğaya saygılı bir belediye olduğunu belirten Savaş, şöyle devam etti:

“İmtiyaz tanınan ailenin bir ferdi, İskenderun Belediye Başkanı! Denizde 80 dönüme, bizden izinsiz oldubittiye getirerek dolgu yaptılar. Çevredekiler de bunu fırsat bilerek denizi doldurmaya başladı. İskenderun Meclis üyelerimizden de gelen bilgiler doğruluyor ki, şu anda dolgu oranı neredeyse 500 dönüme çıkmış durumda. Başka yerlere de dolgu yapacaklar. Ormanda, bin 80 dönümlük bir arazi var. Çalışmalara bakın! Burayı alt üst etmişler. Ormanı katletmişler. Biz, doğaya saygılı bir belediyeyiz. Belediye Meclis üyelerimiz bu duruma karşı çıktı, ama Meclis’teki çoğunluk ellerinde olduğu için madde onaylandı!”

Başkan Lütfü Savaş, mücadelelerinin, Hatay’ın akciğerlerini korumak adına olduğunu kaydederek şöyle dedi:

“Ormanlar ve denizler, bu ülkenin öz varlıklarıdır. Anayasamız, ormanları koruyor. Yapılanlar ise anayasaya aykırı. Biz, Hatay’ın akciğerini korumaya çalışıyoruz. Birileri, buradaki insanların hakkını gasp ediyorsa, biz buna ‘evet’ mi diyeceğiz? Ormanlar ve denizler hepimiz için var, ama bu yerler, gözümüzün yaşına bakılmadan bir aileye veriliyor. Onlar da buraları yıkıp, depolama alanı yapıyor. Bu aileyi diğer insanlardan ayıran özellik nedir?”

Savaş, “Demir çelik fabrikasının olduğu yerde de arazi var. O bölgedeki bir dönüm arazi en az 3 Milyon Türk Lirası’dır. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” açıklaması yaptı. -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version