Maaşlar Cebe Girmeden Eridi

Herkes yatağındayken Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla vergi yağmuruna tutuldu! Zamlı maaşlar henüz alınmadan kursakta kaldı. Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zammın ardından vergiler oranlarında da artış devam ediyor. Bu sabah yayımlanan kararlarla birçok hizmette vergi artışına gidildi. Peki hangi sektörde ne kadar vergi artışı oldu? – Noter, pasaport, vize ve trafik harçlarına yüzde 50 […]

Herkes yatağındayken Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla vergi yağmuruna tutuldu! Zamlı maaşlar henüz alınmadan kursakta kaldı.

Asgari ücret ve memur maaşlarına gelen zammın ardından vergiler oranlarında da artış devam ediyor. Bu sabah yayımlanan kararlarla birçok hizmette vergi artışına gidildi. Peki hangi sektörde ne kadar vergi artışı oldu?

– Noter, pasaport, vize ve trafik harçlarına yüzde 50 zam geldi.

– KDV oranları yükseltildi. %18 olarak uygulanan oran %20’ye, %8 olarak uygulanan oran %10’a çıktı.

– Tüketici kredilerinde %10 olarak uygulanan Banka Sigorta Muamele Vergisi (BSMV) %15 oldu. – Yurt dışından getirilen cep telefonlarından alınan harç tutarı 6 bin 91 TL’den 20 bin TL’ye çıkarıldı.

– Spor müsabakalarına dayalı bahislerden alınan vergi %5’ten %10’a, at yarışlarından alınan vergi %7’den %14’e, diğer şans oyunlarında alınan vergi oranı ise %10’dan %20’ye yükseltildi.

Hangi ürünlerde ne kadar KDV oldu?

Deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, peçete, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünleri ve yeme-içme sektöründe KDV, Mart’ta yüzde 18’den yüzde 8’e inmişti. Yeni kararla bu ürünlerdeki KDV yüzde 10 olacak.

Mobilya, beyaz eşya, elektronik ürünler, otomobil, sigara ve alkol gibi pek çok kategoride ise KDV yüzde 18 olarak uygulanıyordu. Bugünden itibaren bu oran yüzde 20 olacak. Temel gıda ürünlerindeki KDV’yse geçen yıl yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmüştü. Bu ürünlerde vergi artışı olmayacak.

Karara göre trafik harçları kapsamında bulunan sürücü belgesi harçlarında değişiklik olmayacak. – Yusuf Cemil Karaçay

Exit mobile version