Madımak ve Başbağlar’ın failleri araştırılsın önerisine ret

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP tarafından verilen Madımak ve Başbağlar katliamlarının faillerinin araştırılması önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, önerinin gerekçelerini şu şekilde dile getirdi: “Yakın tarihimizde insanlık onurunu yaralayan ve katliam sonucu gerçekleşen Madımak ve Başbağlar katliamlarının faillerinin tespit edilerek toplumsal adaleti sağlayacak süreçlerin başlatılmasını öneriyoruz.” Ancak […]

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP tarafından verilen Madımak ve Başbağlar katliamlarının faillerinin araştırılması önerisi, AKP ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, önerinin gerekçelerini şu şekilde dile getirdi: “Yakın tarihimizde insanlık onurunu yaralayan ve katliam sonucu gerçekleşen Madımak ve Başbağlar katliamlarının faillerinin tespit edilerek toplumsal adaleti sağlayacak süreçlerin başlatılmasını öneriyoruz.”

Ancak öneri, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Gürsel Erol, önerinin reddedilmesiyle ilgili olarak, “Ülkemizde yaşayan 85 milyon yurttaşımızın yurttaşlık haklarının anayasal güvence altında olması hepimizin en doğal hakkıdır. Ancak ne yazık ki Madımak’ta böyle bir tabloyla karşı karşıya kalmadık. İnsanlar katledildiler. Bu katliam, Türkiye’de yaşayan Alevilere ve Alevilerin inancına karşı yapılan bir katliamdı” şeklinde konuştu.

Muhalefetin de desteklediği öneri, AKP ve MHP’li milletvekillerin oylarıyla reddedilmiş oldu. – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version