Mahkeme gerekçeli kararı bekliyor

Anayasa Mahkemesi’nin, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği “hak ihlali” kararından sonra gözler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çevrildi. Karar öncesi Çağlayan Adliyesi’nde Atalay’ın avukatları, arkadaşları ve hukukçular nöbet tutmaya devam ediyor. TİP Parti Meclisi üyesi avukat Özgür Urfa, hukuki süreçle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Karar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine […]

Anayasa Mahkemesi’nin, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında ikinci kez verdiği “hak ihlali” kararından sonra gözler İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çevrildi. Karar öncesi Çağlayan Adliyesi’nde Atalay’ın avukatları, arkadaşları ve hukukçular nöbet tutmaya devam ediyor.

TİP Parti Meclisi üyesi avukat Özgür Urfa, hukuki süreçle ilgili olarak yaptığı açıklamada “Karar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi kalemine gönderildi. Resmi olarak tebliğ edildi. Bu kararın yerine getirilmesini beklemekteyiz. Dün akşam 17.00 itibariyle mahkeme heyeti mesaileri bitti bahanesiyle adliyeyi terk edip gittiler. Akşam saat 20.00 sıralarına kadar “bir uyarıyı da yapmadan geçemeyeceğiz. Hem Anayasa Mahkemesi’ne hem de 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne. Burada oyun oynamıyoruz. Sizler birer devlet kurumusunuz ve bu ciddiyetle çalışmak zorundasınız. Keyfiniz geldiğinde adliyeden gidip keyfiniz geldiğinde gelme hakkına sahip değilsiniz. Can Atalay 222 gündür cezaevinde siyasi bir esir olarak tutuluyor. Dün bu husus ikinci kez tescillendi. Artık bu keyfiyete son verilmek zorunda. Herkes oturduğu makamın koltuğu sorumluluğuyla hareket etmek zorunda. Bu ülkeyi daha büyük krizlere, siyasi krizlere, ekonomik krizlere sürüklemeye hiç kimsenin hakkı ve yetkisi bulunmuyor.” diye konuştu. (İlyas Yiğit)

Exit mobile version