Malzeme eksikliği nedeniyle ameliyatlar erteleniyor

Hatay Tabipler Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Hatay’daki sağlık hizmetlerinde devam eden ciddi sorunları gündeme getirdi. ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Yılmaz, depremler sırasında 66 Aile Sağlığı Merkezi’nin (ASM) yıkıldığını ve şu an hastaların konteyner ASM’lerde muayene edildiğini belirtti. Hatay’daki hastanelerde malzeme eksikliği nedeniyle ameliyatların ertelendiğini ifade eden Yılmaz, […]

Hatay Tabipler Odası Başkanı Sevdar Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından Hatay’daki sağlık hizmetlerinde devam eden ciddi sorunları gündeme getirdi. ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Yılmaz, depremler sırasında 66 Aile Sağlığı Merkezi’nin (ASM) yıkıldığını ve şu an hastaların konteyner ASM’lerde muayene edildiğini belirtti.
Hatay’daki hastanelerde malzeme eksikliği nedeniyle ameliyatların ertelendiğini ifade eden Yılmaz, “Hastanede sütür malzemesi (dikiş malzemesi), ameliyathane eldiveni olmadığı için ameliyatlar 1-2 hafta sonraya erteleniyor” dedi.
Hatay Eğitim Araştırma Hastanesi’nde depremler öncesinde 175 doktorun aynı anda poliklinik yaptığını, şu anda ise bu sayının 80’e düştüğünü belirten Yılmaz, “Bu durum, 100’den fazla doktorun oturması demektir. Hem maaş ödüyorsunuz hem de döner sermaye ödüyorsunuz fakat bu kişilere çalışacak yer bulamıyorsunuz” diye konuştu. Ayrıca, dahiliye bölümünde 16 hekimin bulunduğunu, bunlardan sadece 6’sının aktif olarak çalıştığını, 2’sinin poliklinik yaptığını ve diğer hekimlerin iş yapacak yerlerinin olmadığını vurguladı.
Hatay Tabipler Odası Başkanı, yaşanan sağlık sorunlarına dair çözüm önerilerini Hatay İl Sağlık Müdürlüğü’ne ilettiklerini ancak bu çağrıların yanıtsız kaldığını açıkladı. Bu nedenle Hatay Valisi Mustafa Masatlı’ya bir rapor sunacaklarını belirten Yılmaz, “18 ay oldu deprem olalı, Hatay İl Sağlık Müdürü ile sadece bir kere görüşebildik. Sağlık Müdürüne direkt olarak bu sorunları anlatmak ve çözüm önerilerini sunmak istiyoruz. Ancak Sağlık Müdürlüğü bizden uzak duruyor. Bu konuların çözümü için Valimiz Mustafa Masatlı’dan talepte bulunacağız” dedi. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version