Masatlı, ‘Beni gömmeden kimse buraya yerleşemez’

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, HRT’de Gazeteci Ali Yolcu’nun sunduğu Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu. Masatlı, kaygıları gidermek için vatandaşlara seslendi: “Hiçbir kaygınız olmasın. Rezerv alanlarda biz yapmış olduğumuz konutları oradaki hak sahiplerine vereceğiz. Dışarıdan buraya kimse gelmeyecek. Buradaki konut ve iş yeri sayısı hesaplanırken orada hak sahibi toprak sahibi olan […]

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, HRT’de Gazeteci Ali Yolcu’nun sunduğu Demokrasi Bulvarı programının konuğu oldu ve gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Masatlı, kaygıları gidermek için vatandaşlara seslendi: “Hiçbir kaygınız olmasın. Rezerv alanlarda biz yapmış olduğumuz konutları oradaki hak sahiplerine vereceğiz. Dışarıdan buraya kimse gelmeyecek. Buradaki konut ve iş yeri sayısı hesaplanırken orada hak sahibi toprak sahibi olan kişiler orada oturacak. Tapularda kimin isimleri varsa bizler onları hak sahibi yapacağız.”
Deprem sonrası Suriyeli ve Katarlıların yerleştirileceği iddialarına sert tepki gösteren Masatlı, “Beni gömmeden kimse buraya yerleşemez. Antakya ve Defne ölçeğinde söylüyorum. Buradaki yıkımın şiddeti diğer ilçelere göre çok daha fazla oldu.” dedi.
Rezerv alanlardaki konut ve iş yerlerinin geri ödemesinin anahtar teslim tarihindeki duruma göre değerlendirileceğini belirten Vali Masatlı, “Binanın değeri, arsanın değeri veya binanın nitelikli olup olmaması, binada kullanılan demir miktarı bunların tamamı hesap edilip mahsuplaşılacak.” açıklamasında bulundu.
Vali Masatlı, Haziran ayında Emek Mahallesinde 360 daireyi hak sahiplerine verileceğini duyurdu. Rezerv alanında kalan binaların yıkılacağını ifade eden Masatlı, binaların hasar durumunun tespit edildiğini ve proje bütünlüğünün korunacağını belirtti. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version