Masatlı: “Eğitimde toparlanma sürecimiz hızla devam ediyor”

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmen akademileri açılış toplantısına katılarak, kentteki eğitim altyapısının hızla iyileştiğini vurguladı. Deprem sonrası eğitimde büyük dönüşüm 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından Hatay’da eğitim alanında atılan adımları anlatan Masatlı, şehirde 115 yeni okulun hizmete girdiğini belirtti. “Şu anda 15 ilçemizde eş zamanlı olarak 101 eğitim […]

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen öğretmen akademileri açılış toplantısına katılarak, kentteki eğitim altyapısının hızla iyileştiğini vurguladı.

Deprem sonrası eğitimde büyük dönüşüm
6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerin ardından Hatay’da eğitim alanında atılan adımları anlatan Masatlı, şehirde 115 yeni okulun hizmete girdiğini belirtti. “Şu anda 15 ilçemizde eş zamanlı olarak 101 eğitim binamızın inşaatları devam ediyor. Bu projelerin tamamlanmasıyla Hatay, 1668 yeni dersliğe kavuşacak,” dedi. Vali Masatlı, eğitimdeki bu büyük dönüşümün öğretmenlerin özverili çalışmalarıyla daha da güçlendiğini ifade ederek, onlara teşekkür etti.
Toplantıda, öğretmenlerin eğitime katkılarının altını çizen Masatlı, onların gösterdiği fedakarlıkların, Hatay’ın geleceğini şekillendirdiğini dile getirdi. “Depremin ardından kısa sürede toparlanmamızda öğretmenlerimizin büyük rolü var,” sözleriyle eğitimcilerin önemine vurgu yaptı.

Tüysüz: eğitimdeki mücadelemiz sürüyor
İl Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz de toplantıda yaptığı konuşmada, depremlerin ardından yürütülen eğitim çalışmalarına değindi. Eğitim altyapısının güçlendirilmesi adına hem fiziki hem de akademik anlamda önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, üniversite rektör yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan, ilçe milli eğitim müdürleri ve öğretmenler katıldı. Toplantı, Hatay’ın eğitimde daha iyi bir noktaya ulaşma hedefi doğrultusunda önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Exit mobile version