Masatlı: “Hatay Kaderine Terk Edilmeyecek”

Hatay’ın ana vatana katılışının 85. yıl dönümü, Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kırk asırlık Türk yurdu olan Hatay’ın asla kaderine terk edilmediğini ve edilmeyeceğini vurguladı. Vali Masatlı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve diğer protokol üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. […]

Hatay’ın ana vatana katılışının 85. yıl dönümü, Antakya Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Törende konuşan Hatay Valisi Mustafa Masatlı, kırk asırlık Türk yurdu olan Hatay’ın asla kaderine terk edilmediğini ve edilmeyeceğini vurguladı.
Vali Masatlı’nın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve diğer protokol üyeleri Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.
Anıt şeref defterine yazdığı notta, 85 yıl önce kazanılan siyasi ve diplomatik başarının Hatay’ı kendi kaderine terk edilmediğini ve sonsuza kadar edilmeyeceğini belirten Vali Masatlı, Hatay halkının esaret zincirlerini kırarak büyük bir zafere imza attığını ifade etti.
Vali Masatlı, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Hatay’ı ‘şahsi meselem’ diyerek sahiplendiği bu güçlü vatan sevgisi ve sarsılmaz milli irade, bölünmez bütünlüğümüz adına tarihimizin en parlak sayfalarından birini oluşturmakta ve bu toprakların milletimiz için ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermektedir. Her durumda tek vücut olmayı başaran milletimizin kazandığı bu başarı, Hatay’ımızın sonsuza kadar kaderine terk edilmeyeceğinin garantisidir” dedi.
Program, Antakya Şehitliği’nde devam etti. Burada şehitler için Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Vali Masatlı ve beraberindeki protokol üyeleri, şehitlerin kabirlerine karanfil bırakarak saygılarını sundu. – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version