Masatlı’dan 19 Eylül Gaziler Günü Mesajı

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Masatlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ve ‘Gazilik’ ünvanının verildiği 19 Eylül 1921’in yıldönümünde, Gaziler Günü’nü milletçe idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını ortaya koyarak kahramanca mücadele […]

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Masatlı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal Rütbesi’ ve ‘Gazilik’ ünvanının verildiği 19 Eylül 1921’in yıldönümünde, Gaziler Günü’nü milletçe idrak etmenin onurunu yaşıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin bekası için canlarını ortaya koyarak kahramanca mücadele eden tüm Gazilerimizi gönülden selamlıyorum.

Üzerinde yaşadığımız bu mukaddes topraklar, uğrunda ölenlerin ve ölümü göze alanların bizlere bıraktığı en değerli mirastır. Kendimize vatan kıldığımız bu toprakların her karışında şehitlerimizin kanı, gazilerimizin destansı kahramanlığı vardır.

1071’den bugüne Aziz Milletimiz, bayrağımızı, vatanımızı ve istiklalimizi canı pahasına korumuş, tarihin akışını değiştirmiştir. Malazgirt’ten Çanakkale’ye, Sakarya’dan Dumlupınar’a kadar elde edilen büyük zaferlerin gerçek kahramanları şehitlerimiz ve gazilerimizdir.

Bugün de aynı düsturla terör başta olmak üzere her türlü iç ve dış tehdide karşı vatanımızı savunmaktayız. Kahraman Gazilerimiz, şanlı tarihimizin büyük yürüyüşünde gazilik mertebesi, Aziz Türk Milletinin en kutlu payelerinden biridir. Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, ‘Gazilik, milletin sevgisine, saygısına mazhar olmuş kahramanlık unvanıdır.’ Bu unvanı taşımak, yalnızca bir madalya taşımak değil; Allah’a inanmış ve O’na râm olmuş Aziz Milletimizin ruhunu taşımaktır. Sizler, o ruhun canlı temsilcilerisiniz.

Gazi bir milletin evlatları olarak sizlerin, Aziz Milletimizin gönlündeki müstesna yeriniz ve değeriniz ilanihaye korunacaktır. Vatan savunmasında ortaya koyduğunuz şerefli mücadeleniz tarihin dilinden asla düşmeyecektir. Genç nesillerimiz, sizlerin destansı kahramanlıklarınızla yetişecek ve sizlerden aldıkları ilhamla Büyük Türkiye mefkûremizin karakteri yüksek neferleri olacaklardır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki güçlü devletimiz ve kadirşinas milletimiz, sizin ve şehitlerimizin bıraktığı emanete sahip çıkacak; o kutlu mirası sonsuza dek yaşatacaktır. Şanlı bayrağımızın gölgesinde huzur ve güven içinde yaşamaya devam ederken, sizlere olan vefa borcumuz her daim sorumluluğumuzdur. Devletimiz, gerekli adımları atmaktadır ve atmaya devam edecektir.

Asla unutulmamalıdır ki; nehirleri gazi, dağları kahraman ve her taşı bir yakut olan bu vatan, can verme sırrına erenlerin olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi ve ebedi âleme irtihal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Hayatta olan gazilerimize aileleriyle birlikte sağlık, huzur ve esenlikler diliyorum. 19 Eylül Gaziler Günü’nüzü kutluyor, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” – Yusuf Cemil Karaçay-

Exit mobile version