Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Mavi İl sayısı 15 oldu…

Hatay, % 75’in sınırında!

Hatay, % 75’in sınırında!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanların oranı yüzde 75’i geçen İl sayısının 15’e ulaştığını bildirdi.

Hatay’ın yüzde 67.4 aşılama oranına ulaştığı, Türkiye geneli, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı olanların tablosunda yüzde 75’i geçen İl sayısı 15’e ulaştı.
Bu konuda bir açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kovid-19 ile mücadele kapsamında iki doz aşı yaptıranların oranının Aydın ve Zonguldak’ta da yüzde 75’in üzerine çıktığını, böylece mavi il sayısının 15’e ulaştığını belirtti.
Sağlık Bakanlığı’nın “covid19.saglik.gov.tr” sitesindeki Türkiye haritasında, ikinci doz aşı oranı yüzde 55’in altında olan iller “kırmızı”, yüzde 55-65 arasındaki iller “turuncu”, yüzde 65-75 arasındakiler “sarı”, yüzde 75’in üstündekiler de “mavi” renkle gösteriliyor. Hatay, 67.4 aşılama oranı ile sarı renkte bulunuyor.
-ŞİKAYET!-
Aşılama oranının mavi renge yaklaştığı Antakya özelinde ise vatandaşın şikayeti, ‘maskesizliğin’ genel bir uygulama alanı bulduğu kent genelinde artan vakalar, ancak bu konudaki resmi kurumsal denetimlerin düne göre sıfırlanmış olması.
Antakya Gazetesi ile bu konuda her gün yaşadığı sıkıntıyı paylaşan bir vatandaş, “Kontrolü tamamen vatandaşa vermiş durumdayız. Anlaşılan, devlet ve devleti temsil eden kurumlar, sürü bağışlılığı oluşmasını bekliyor!” değerlendirmesinde bulundu. -Tamer Yazar-