MEB çevrimiçi deneme sınavı düzenliyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için ülke genelinde çevrimiçi “YKS’ye Doğru 2024” deneme sınavı düzenleme kararı aldı. Sınav, 25, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde ayrı günlerde gerçekleştirilecek olup, Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Mayıs, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Mayıs ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 27 Mayıs’ta […]

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan öğrenciler için ülke genelinde çevrimiçi “YKS’ye Doğru 2024” deneme sınavı düzenleme kararı aldı. Sınav, 25, 26 ve 27 Mayıs tarihlerinde ayrı günlerde gerçekleştirilecek olup, Temel Yeterlilik Testi (TYT) 25 Mayıs, Alan Yeterlilik Testi (AYT) 26 Mayıs ve Yabancı Dil Testi (YDT) ise 27 Mayıs’ta yapılacak. Öğrenciler, sınavlara istedikleri zaman 10.00-20.00 saatleri arasında erişim sağlayabilecekler.

Sınavlara katılmak isteyen öğrenciler, “ogmmateryal.eba.gov.tr” adresinden sınavlara erişebilecekler. Sınav sonuçları ve değerlendirmeleri, öğrencilerin sıralama ve puanlarıyla birlikte 28 Mayıs’ta açıklanacak.

Öğrencilerin sınav sürecinde daha etkin bir hazırlık yapabilmeleri için, sınav sorularının çözümleri ve öğrencilere rehberlik sağlayacak yayınlar, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü’nün YouTube sayfasında uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek. Bu kaynaklar, öğrencilerin sınav deneyimlerini analiz etmelerine, soru çözüm tekniklerini öğrenmelerine ve sınav hazırlıklarına yön vermelerine yardımcı olacak.

(Mehmet Durmaz)

Exit mobile version