MEB’in Projesi 5 Ayda 1 Milyon Kişiye Ulaştı

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Ben Her Yerde Varım” projesi, beş ayda yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştı. Mesleki ve teknik eğitim öğrencileri ile öğretmenleri tarafından yürütülen projede, 30 bin 142 öğretmen ve 144 bin 906 öğrenci görev aldı.   Proje kapsamında, ‘Bilinçlendirme’, ‘Deprem Bölgesinde Farkındalık’, ‘Sağlık’, ‘Onarım’ ve ‘Sıfır Atık’ gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Toplamda […]

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan “Ben Her Yerde Varım” projesi, beş ayda yaklaşık 1 milyon kişiye ulaştı. Mesleki ve teknik eğitim öğrencileri ile öğretmenleri tarafından yürütülen projede, 30 bin 142 öğretmen ve 144 bin 906 öğrenci görev aldı.

 

Proje kapsamında, ‘Bilinçlendirme’, ‘Deprem Bölgesinde Farkındalık’, ‘Sağlık’, ‘Onarım’ ve ‘Sıfır Atık’ gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Toplamda 7 bin 454 etkinlik gerçekleştirilirken, 918 bin 832 kişi projeden faydalandı.

 

“Ben Her Yerde Varım” projesi, “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” ve “Meslek Lisesi Öğrencileri Hayata Dokunuyor” gibi başlıkları da kapsayacak şekilde genişletildi. Proje, öğrencilerin toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretme yeteneklerini geliştirmeyi ve etik davranışlarla örnek teşkil etmeyi amaçlıyor.

 

Proje, il ve ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından oluşturulan yürütme kurulları tarafından düzenlenen etkinliklerle destekleniyor ve aylık hedeflerle ilerliyor. 2024 yılı sonuna kadar devam etmesi planlanan proje, her yıl yenilenerek sürdürülecek. – Can Ateş-

Exit mobile version