Meclis’te Vakıf Parası Tartışması

Hatay BŞB Meclisi’nin 2023 yılı ilk toplantısına, Antakya köprübaşında, Vakıflar’a ait yerle ilgili olarak Hatay BŞB Başkan Vekili ile Antakya Belediye Başkanının atışması damga vurdu. Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın, önceki günkü Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Meclisi toplantısında, HATSU’dan 12 Milyon Lira alacakları olduğunu ve ancak bunun ödenmesi durumunda, köprübaşındaki Kent Meydanı Projesi için ödeme […]

Hatay BŞB Meclisi’nin 2023 yılı ilk toplantısına, Antakya köprübaşında, Vakıflar’a ait yerle ilgili olarak Hatay BŞB Başkan Vekili ile Antakya Belediye Başkanının atışması damga vurdu.

Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın, önceki günkü Hatay Büyükşehir Belediye (BŞB) Meclisi toplantısında, HATSU’dan 12 Milyon Lira alacakları olduğunu ve ancak bunun ödenmesi durumunda, köprübaşındaki Kent Meydanı Projesi için ödeme yapabileceklerini söylemesi, atışmaların kıvılcımı oldu. Başkan Yılmaz, HATSU’nun, Antakya Belediyesi’ne ‘Çevre Temizlik Vergisi’ ile ilgili 12 Milyon TL civarında borcu olduğunu ileri sürerek, bunun ödenmesi halinde, Kent Meydanı Projesi için ödeme yapabileceklerini söyledi.

Bu konuşma üzerine, oturumu yöneten BŞB Başkan Vekili Murat Hayzaran, HATSU’nun bu miktarda bir borcu olmadığını belirterek, Antakya Belediyesi’nin belgeleri yeniden incelemesini istedi.

HAYZARAN: ATTIĞINIZ İMZANIN GEREĞİNİ YAPIN

HATSU’nun, Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyelerinin tutumu nedeniyle zarar ettirildiğini de öne süren Başkan Vekili Hayzaran, şöyle devam etti:

“Projede, Antakya Belediye Başkanı İzzettin Yılmaz’ın sözü var ve Belediyeniz adına imza atmışsınız. Antakya Belediye Başkanına, imzasına sahip çıkmak yakışır. Madem böyle şartlarınız vardı, protokol imzalanırken Vali Bey huzurunda bunları söyleseydiniz. Meydanın o halde durması yazık değil mi?”

Vakıf İşhanı olarak bilinen alanın “Kent Meydanı” olarak düzenlenmesi noktasında hazırlanan proje için, Hatay Büyükşehir Belediyesi, üstüne düşen tüm sorumluluğu yerine getirmişti. Büyükşehir Belediyesi, protokol gereği, kendi hissesine düşen 29 Milyon 430 Bin Lirayı Vakıflar’a ödedi ve 1268 metrekare parselin 1007 metrekaresini mülkiyetine geçirdi.

Protokolün taraflarından olan Antakya Belediyesi ise kendisine düşen 206/1000 metrekare hissesi için ise bugüne kadar Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne herhangi bir ödeme yapmadı. Antakya Belediyesi, ödeme yapmadığı ve tapusunu almadığı için meydanda çalışmalara başlanamıyor. -Haber/Cemil Yıldız-

Exit mobile version