Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Medeniyetler Korosu Balkanlar Yolcusu

Konser alanlarından biri, Drama

Konser alanlarından biri, Drama Köprüsü üzeri…

Antakya Medeniyetler Korosu, Dışişleri Bakanlığı ve Hatay Valiliği himayelerinde gerçekleştirilecek bir dizi konser vermek üzere önümüzdeki hafta sonunda Balkanlara gidecek.

Antakya Medeniyetler Korosu, Balkan ülkeleri konserleri öncesi hazırlıklarını tamamladı. Bulgaristan ve Yunanistan ile kültürel ve insani ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile gerçekleştirilecek konserlerde, özelde Hatay’ı ve genelde Türkiye’yi uluslararası platformlarda temsil eden, Hatay’daki bir arada yaşama kültürünün sahnede vücut bulmuş hali olan Antakya Medeniyetler Korosu’nun konser vereceği yerler arasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yeniçeri kıyafetleri ile balolara katıldığı, Sofya’daki Askeri Müze ile Drama Köprüsü türküsünün seslendirileceği Drama Köprüsü de yer alıyor.
Antakya Medeniyetler Korosu olarak, “Yunanistan’da Drama ve Gümülcine’de Batı Trakya Türklerinin sesi olmaya gidiyoruz” diyen Antakya Medeniyetler Korosu Başkanı Yılmaz Özfırat, Balkan konser turu ile ilgili şu bilgiyi verdi:
“Hatay’da göreve geldiği günden itibaren bizlere büyük destek veren ve himayelerinde, ülkemizin Bulgaristan ve Yunanistan ile kültürel ve insani ilişkilerin geliştirilmesi amacı ile Balkanlara gideceğimiz, Hatay Valimiz Rahmi Doğan’a sonsuz şükranlarımızı sunarak, konserlerimizde verdiğimiz barış mesajlarımızı Balkan Konserlerinde de en güzel biçimde gerçekleştireceğimizi belirtmek istiyorum. Ayrıca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Yeniçeri kıyafetleri ile balolara katıldığı Sofya’daki askeri müzede konser verecek olmamız da bizleri ayrıca gururlandırmaktadır.
29 Kasım Sofya, 30 Kasım Drama ve 1 Aralık Gümülcine konserlerini en iyi şekilde gerçekleştirerek, yoğun konser programlarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz.” -Yusuf Cemil Karaçay-