Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
Sosyal Medya

Medeniyetlerin izleri dünyaya anlatılacak: Hedef Hatay mozaiği

Hatay’ın binlerce yıllık tarihini ve farklı medeniyetlerin izlerini bir arada yansıtan mozaiklerin daha geniş kitlelere tanıtılması amacıyla yeni proje ve çalışmalar gündeme geldi.

Hatay’ın binlerce yıllık tarihini ve farklı medeniyetlerin izlerini bir arada

Hatay Valiliği İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mustafa Örgüt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtım Şube Müdürü Serdar Kurtoğlu, AR-GE Sorumlusu Mehmet Tokdemir, sanat tarihçileri Osman Zafer Yavuz ve Hasan Çam ile gazeteci Mustafa Dilek’i makamında ağırladığını açıkladı.
Gerçekleştirilen ziyarette, Hatay’ın tarihi ve kültürel mirasının önemli unsurlarından biri olan mozaiklerin ulusal ve uluslararası platformlarda daha güçlü şekilde tanıtılması konusunda görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede Hatay mozaiğinin kentin simge değerlerinden biri haline getirilmesine yönelik yapılabilecek çalışmalar da ele alındı. Bu kapsamda kültür ve sanat etkinlikleri, turistik ürün tasarımları, dijital tanıtım faaliyetleri ile ulusal ve uluslararası projelerin hayata geçirilmesi konusunda ortak çalışma imkanları değerlendirildi.

Mustafa Örgüt, Hatay’ın mozaiklerinin yanı sıra tarihi mekanları, gastronomisi ve doğal güzelliklerinin de dünya genelinde tanıtılmasının önemine dikkat çekti. Bu çalışmalarla kültür turizminin canlandırılması, Hatay’ın marka değerinin güçlendirilmesi ve deprem sonrası kentte turizm hareketliliğinin artırılmasının hedeflendiğini belirtti.

Hatay mozaiğinin geçmişten geleceğe uzanan ortak kültürel hafızanın önemli bir parçası olduğuna vurgu yapan Örgüt, kentin sahip olduğu tarihi ve kültürel değerlerin daha etkin biçimde tanıtılması için çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti.