Mehmet Şimşek depremi ve EYT’lileri suçladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen Global Liderler Zirvesi’nde “Türkiye’nin Önümüzdeki Üç Yıllık Ekonomik Perspektifi” konulu video konuşma yaptı. Şimşek, Türkiye’nin yüksek bütçe açığının nedenleri arasında Kahramanmaraş merkezli depremler ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunu öne çıkardı.   Bakan Şimşek, bütçe açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının geçen yıl yüzde 5,2 olduğunu, bu […]

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İstanbul’da düzenlenen Global Liderler Zirvesi’nde “Türkiye’nin Önümüzdeki Üç Yıllık Ekonomik Perspektifi” konulu video konuşma yaptı. Şimşek, Türkiye’nin yüksek bütçe açığının nedenleri arasında Kahramanmaraş merkezli depremler ile Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusunu öne çıkardı.

 

Bakan Şimşek, bütçe açığının gayrisafi yurt içi hasılaya oranının geçen yıl yüzde 5,2 olduğunu, bu yıl ise yüzde 4,9’a gerilemesini beklediklerini belirtti. Gelecek yıl için ise bütçe açığını milli gelire oran olarak yüzde 3 civarına düşürmeyi hedeflediklerini vurguladı.

 

Ayrıca, Şimşek, dezenflasyon sürecinin desteklenmesi için bütçe açığının kalıcı olarak yüzde 3’ün altına çekilmesinin önemli olduğunu ifade etti. Konuşmasında, “Deprem ve EYT nedeniyle geçen sene ve bu sene bütçe açığımız oldukça yüksek seyrediyor” dedi.

 

Bakan Şimşek, enflasyon hedeflerinin gerçekçi olduğunu ve bunları tutturabileceklerini de sözlerine ekledi.

-Volkan İcil-

 

 

Exit mobile version