Melekler Yunanistan’da Galip

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Elemeleri ilk maçında, Hatay Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Yunanistan’ın Dafni Agiou Dimitriou ekibini 99-58 yendi. Agios Dimitrios Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini, ev sahibi ekip 17-16 önde kapadı. Maçın bundan sonraki 3 periyodunda da Hatay’ın Melekleri çok üstün bir oyun gösterdi ve art arda sayılar yaptı. İkinci çeyrekte oyunun kontrolünü […]

Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası Elemeleri ilk maçında, Hatay Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Yunanistan’ın Dafni Agiou Dimitriou ekibini 99-58 yendi.

Agios Dimitrios Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmanın ilk çeyreğini, ev sahibi ekip 17-16 önde kapadı. Maçın bundan sonraki 3 periyodunda da Hatay’ın Melekleri çok üstün bir oyun gösterdi ve art arda sayılar yaptı. İkinci çeyrekte oyunun kontrolünü ele geçiren Hatay Büyükşehir Belediyespor, soyunma odasına 47-25 ileride girdi. İkinci yarıda farkı daha da açan Hatay’ın Melekleri, üçüncü periyodunu 71-34 önde bitirdiği karşılaşmada, sahadan da 41 sayı farkla, 99-58 galip ayrıldı.
Maçta 4 periyod sonuçları şöyle oldu:
1.Peryot- Dimitrios:17 Hatay:16
2.Peryot- Dimitrios:8 Hatay:31
3.Peryot- Dimitrios:24 Hatay:28
4.Peryot- Dimitrios:24 Hatay:28
Maç Sonucu: Dimitrios:58 Hatay:99
Mücadelenin rövanşı, 13 Ekim’de Hatay’da oynanacak. Tur atlayan takım, FIBA Kadınlar Avrupa Kupası B Grubu’nda mücadele edecek.
Hatay Büyükşehir Belediyespor Kadın Futbol Takımı’ndan maç sonrası şu paylaşım yapıldı:
“Ekibimiz, Eurocup Women Ön Eleme turu ilk maçında, deplasman-da Yunanistan ekibi Dafni Agiou Dimitriou’yu 99-58 mağlup ederek, gruplara kalma yolunda büyük avantaj sağladı. Sayı avantajına göre oynanan serinin rövanşı 13 Ekim 2022 Perşembe günü Antakya’da oynanacak.” -Ahmet Doruk Alkan-

Exit mobile version