Memur-Sen’den 30 Bin Liralık Taban Ücret Talebi

Toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde, yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini kapsayan maaş artışları üzerine müzakereler devam ediyor. Memur-Sen, genel talepleri arasında 22 bin lira olan taban ücret talebini 30 bin liraya çıkaracak. 11 hizmet kolunu içeren toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başladı ve ön müzakereler genel taleplerin masaya yatırılmasıyla devam etti. Müzakere […]

Toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde, yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini kapsayan maaş artışları üzerine müzakereler devam ediyor. Memur-Sen, genel talepleri arasında 22 bin lira olan taban ücret talebini 30 bin liraya çıkaracak.

11 hizmet kolunu içeren toplu sözleşme görüşmeleri 1 Ağustos’ta başladı ve ön müzakereler genel taleplerin masaya yatırılmasıyla devam etti.

Müzakere aşaması ise genel talepler ile komisyon raporlarının ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi ile başladı. Bu süreç hafta sonuna kadar devam edecek ve ardından hükümetin zam teklifinin belirlenmesi planlanıyor.

Hükümetin zam teklifi ile 3 aylık dönemlerle maaş artışı talebine yaklaşımının 14 Ağustos Pazartesi günü netleşmesi öngörülüyor.

Memur-Sen, müzakere sürecinde, resmi enflasyon hedeflemesi yerine piyasa koşullarına uygun bir zam teklifi yapılmasını savunacak. Ayrıca, en düşük memur maaşının, bekar çalışanları da dikkate alarak düzenlenmesi gerektiğini vurgulayarak, 22 bin lira olan taban ücret talebini 30 bin liraya yükseltecek.

Toplu sözleşme süreci ay sonuna kadar devam edecek ve hakem heyetinin son kararını vermesi bekleniyor.

Memur-Sen’in talepleri arasında 3 aylık periyotlarla yüzde 70 zam, 2024 yılı için aylık 7 bin 650 TL kira yardımı, gelir vergisinin yüzde 15’e sabitlenmesi ve emekli memurlara da 8 bin 77 TL seyyanen zam yapılması bulunuyor. – Adil Yeşildağ –

Exit mobile version