Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı

Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz’de yerel kuvvetli yağışların beklendiği konusunda meteorolojik bir uyarı yayınladı. Valilik, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ve Hatay’ın batı ilçelerinde (Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Samandağ) başlayacak olan aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların, gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağını belirtti. Yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar […]

Hatay Valiliği, Doğu Akdeniz’de yerel kuvvetli yağışların beklendiği konusunda meteorolojik bir uyarı yayınladı. Valilik, Adana’nın doğusu, Osmaniye, Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesi ve Hatay’ın batı ilçelerinde (Erzin, Dörtyol, Payas, İskenderun, Arsuz, Samandağ) başlayacak olan aralıklı ve yerel olarak kuvvetli sağanak yağışların, gece saatlerinden itibaren etkisini artıracağını belirtti. Yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve yerel dolu yağışı gibi risklerin ortaya çıkabileceği ifade edildi.

Hatay Valiliği, vatandaşların bu olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını ve gerekli tedbirleri almalarını tavsiye etti. Meteorolojik uyarının başlama ve bitiş zamanı, 02.05.2024 saat 23.30 ile 03.05.2024 saat 22.00 olarak belirlendi. Bu süre zarfında özellikle sel ve su baskınlarına karşı önlem alınması gerekmekte. Kamuoyuna yapılan bu duyuruya riayet edilmesi, olası risklerin önlenmesi ve can güvenliğinin sağlanması açısından büyük önem taşıyor.

Exit mobile version